Zabiče na pragu super lige

Končana je šestindvajseta sezona v državnem ligaškem tekmovanju. Zmagovalec prve državne liga vzhod je postal Center iz Kranja, v prvi državni ligi zahod pa je v "foto finišu" slavila ekipa Zabič. Obe zmagovalni ekipi naj bi se v medsebojnem obračunu pomerili  za vstop v super ligo, a se bo bržkone zmagovalec na vzhodu tudi letos odpovedal morebitnemu napredovanju v najvišji rang tekmovanja.

Zabiče so svoj klubski uspeh dosegli v sezoni 2006, ko so v finalu končnice klonili proti ljubljanski Slogi ter si z drugim mestom zagotovili nastop v evropskemu pokalu. Svojo superligaško pot so z izstopom prekinili po koncu sezone 2009. V letošnji sezoni je bil veliki favorit za zmago Orlek Pivka, ki je v drugemu delu prvenstva nekoliko popustil, svoje pa so dodali še balinarji Ilirske Bistrice, ki so z odličnimi predstavami pravzavprav vplivali na končni razplet na ligaški tabeli.

Poleg že omenjenega obračun za napredovanje v super ligo pa nas čaka še dvoboj med Rogovilo Tele TV in Velenjem, ki nam bo dal zmagovalca druge državne lige vzhod. Vse rezultate in lestvice si lahko ogledate v rubriki "državne lige".

ZMAGOVALCI V DRŽAVNIH LIGAH

• prva državna liga vzhod CENTER KRANJ
  • prva državna liga zahod ZABIČE
  • druga državna liga vzhod center ROGOVILA TELE TV