Agrochem Hrast zadržal prvo mesto, Povh s 44 točkami pomagal Skali do zmage

Po sobotnem tretjem krogu vrh superligaške lestvice še naprej drži kobjeglavski Agrochem Hrast, ki je v derbiju kroga premagal Zabiče. Na drugo mesto je skočila sežanska Skala, tretje mesto pa si delita Trata in Ilirska Bistrica.

Derbi vodilnih sta v novogoroški balinarski dvorani odigrala Agrochem Hrast in Zabiče. Favorizirani Kobjeglavci so ob zelo dobrem nastopu Gregorja Severja v igri v krog dvoboj odprli z vodstvom 7:3. Nato je sledil nalet gostov, za katerega so bili zaslužni Goran Vujanović v hitrostnem zbijanju ter Simon Možina in Anton Fabec v natančnem zbijanju. Jaka Štremfel in Erik Petrič sta z zmago poskrbela, da sta moštvi v zadnji del tekme krenili z izenačenim rezultatom 9:9. V zaključku tekme je Agrochem Hrast izkoristil prednost domačega igrišča in z zmago ohranil prvo mesto na lestvici, čeprav so gostje grozili v trojki in dvojici, medtem ko je Mitja Petrič še pravočasno odbil napad Timija Ličana.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=3&a=7&b=6

Lažje od pričakovanj je sežanska Skala ugnala ljubljanski Krim, ki ni ponovil igre iz domačega obračuna s Trato. Gašper Povh je v dvoboju mladih reprezentantov v igri v krog nadigral Žana Sodca z 28:24, po domačem vodstvu z 8:0 pa je aktualni mladinski svetovni prvak v hitrostnem zbijanju s 44 zadetki še povišal prednost Sežancev. Ljubljančani so malce zadihali v natančnem zbijanju, a je bilo že po zmagi Gašperja Povha in Klemna Sosiča v štafeti jasno, da bosta točki ostali na Krasu.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=3&a=32&b=4

Po porazu v Ljubljani so se Škofjeločani hitro vrnil v zmagovalne tirnice in doma premagali Postonjčane, ki so kljub porazu pustili dober vtis. Po vodstvu Trate z 8:2 sta Gregor Oprešnik in Igor Linić remizirala v hitrostnem zbijanju s 36:36, za zanimivejše nadaljevanje pa je v natančnem zbijanju poskrbel Boris Borovina, ki je premagal Uroša Veharja. Gorenjci so nato hitro stvari postavili na svoje mesto, saj je Tadej Premru v natančnem zbijanju zbral kar 29 točk, do konca tekme pa so gostje zbrali le še dve točki v igri dvojic.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=3&a=3&b=13

Košana je tudi po tretjem odigranem krogu na dnu lestvice brez osvojene točke, Dvoboj proti gostom iz Kopra je bil izredno izenačen, gostje pa so vse do štafete lovili goste in jih s tesno zmago bratov Korošec proti Aljoši Morelju in Andreju Kastelicu s 36:37 tudi ujeli. Odločitev o zmagovalcu je tako padla v zadnjih klasičnih igrah, vse oči pa so bil uprte v igro posameznikov med Erikom Moreljem in Senadom Ramićem. Po pravi drami sta se tekmeca razšla z rezultatom 12:12, kar je pomernilo, da dve točki odhajata v Koper.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=3&a=34&b=5

Napet razplet je imel tudi dvoboj na Belem Križu, ki so ga bolje odprli Portorožani, a so Bistričani s šestimi zaporednimi točkami v tehničnih disciplinah pobegnili na 6:10. Jan Blažič in Nikola Đorđević sta nato v štafeti znižala na 8:10, gostje pa so v končnici po zaslugi Marka Jagodnika in dvojice Marko Jagodnik - Robert Bašič iz Slovenske zadržali prednosti in se iz Slovenske Istre vrnili s polnim izkupičkom.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=3&a=30&b=33

Superliga 2019/20, 3. krog:

Agrochem Hrast - Zabiče 17:9
Skala - Krim 21:5
Trata - Postojna 19:7
Aikea Antena - Ilirska Bistrica 12:14
Košana - Marjetica Koper 12:14

Lestvica po 2. krogu: Agorchem Hrast 6, Skala 5, Trata in Ilirska Bistrica 4, Zabiče in Marjetica Koper 3, Aikea Antena in Krim 2, Postojna 1, Košana 0 točk.