Trata in Krim dihata za vrat Agrochem Hrastu

Po šestih krogih balinarske superlige vodilni položaj še vedno zaseda Agrochem Hrast. Po sobotni zmagi v derbiju kroga proti Skali je na drugo mesto skočila Trata, ki se ji je s četrto zmago v sezoni priključil tudi Krim.

Derbi kroga v Škofji Loki je postregel z vrhunskim balinanjem. V uvodnem delu obračuna sta si zasedbi razdelili točke, posladek pa je bil obračun v igri v krog med Urošem Veharjem in Matijo Povhom, ki se je zaključil z rezultatom 28:29. Tudi v prvem hitrostnem zbijanju so si gledalci grizli nohte, saj je Gregor Oprešnik z 42:41 premagal mladinskega svetovnega prvaka Gašperja Povha z 42:41. Kraševci so hitro ujeli korak in uspeli izenačiti na 8:8, po tesni zmagi v štafeti pa so Gorenjci v zadnji del tekme vstopili z vodstvom 10:8. Branilci naslova so v klasičnih igrah pričakovano prevladovali in se po zmagi s 16:10 zavihteli pod sam vrh lestvice.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=6&a=3&b=32

V dvoboju vodilne in zadnjeuvrščene zasedbe lige se je pričakovane zmag veselil domači Agrochem Hrast, ki tokrat ni mogel računati na pomoč poškodovanega Gregorja Severja. Njegovo odsotnost so uspešno nadomestili preostali člani zasedbe, med katerimi so bili najbolj razpoloženi Jaka Štremfel, Erik Petrič in Marko Švara. Košanci so bili v večjem delu tekme povsem nemočni in bodo morali prve točke iskati v naslednjih preizkušnjah.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=6&a=7&b=34

Ponovno so v domači dvorani blesteli Krimovci, ki so v pomembnem obračunu za mesto med najboljšo četverico ugnali goste iz Ilirske Bistrice. Pri domačih sta se v prvem delu tekme izkazala Žan Sodec in Damjan Urbančič, na drugi strani pa sta točke zbirala Marko Jagodnik in Martin Zdauc. Bistričani so bili v igri za zmago do rezultata 8:6, nato pa so popustili in Ljubljančani so v zadnjem delu tekme zadržali v rokah prednost do končnih 16:10.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=6&a=4&b=33

Bolj izenačen obračun je bilo pričakovati v Zabičah, a je domala zasedba že v prvih klasičnih igrah povsem nadigrala goste iz Kopra in povedla s 7:1. Ko je Goran Vujanović z 42 točkami v hitrostnem zbijanju povišal na 9:3, je bilo upanja za goste praktično konec, čeprav je koprska štafeta s 43 točkami v štafetnem zbijanju uspela znižati na 12:6. Zadnje klasične igre so prinesle popolno prevlado Zabič, ki so v domači dvorani še naprej nepremagane.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=6&a=6&b=5

Še naprej s svojimi predstavami navdušujejo Postojnčani, ki so očitno ujeli zmagovalni ritem. Tokrat so bili boljši od gostov iz Portoroža, ki jih je v prvi polovici tekme s točkami razveselil zgolj Robert Kontič, tako da so domačini po zmagah Nika Švare in Igorja Linića v hitrostnem zbijanju povedli že z 10:2. V natančnem zbijanju sta točke prispevala še izkušena Franko Blažič ter Boris Borovina in ob vodstvu Postojne s 14:2 je bilo vprašanje zmagovalca že odločeno, Aikea Antena pa je v končnici zgolj malce ublažila poraz.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=6&a=13&b=30

Superliga, 6. krog: Zabiče - Marjetica Koper 20:6, Krim - Ilirska Bistrica 16:10, Postojna - Aikea Antena 18:8, Agrochem Hrast - Košana 24:2, Trata - Skala 16:10. Lestvica: Agrochem Hrast 10, Trata in Krim 8, Postojna, Zabiče in Skala 7, Ilirska Bistrica 6,  Aikea Antena 4, Marjetica Koper 3, Košana brez točk.