Za koga bo sedmi krog pravljičen?

Podrobnosti

Šesti krog balinarske superlige je dodobra premešal položaj tik pod vrhom lestvice. Podobno bi se znalo zgoditi tudi po sedmem krogu, ki bo ponudil kar nekaj zanimivih dvobojev.

Vodilni kvartet čakajo gostovanja, kar bi znalo vnesti dodatno mero zanimivosti v že tako napeto superligaško tekmovanje. Prvouvrščeni Agrochem Hrast bo gostoval na Belem Križu pri Aikea Anteni, ki je v prvih šestih krogih zabeležila zgolj dve zmagi, zato bodo morebitne točke za domačine še kako dobrodošle. Vloga favorita pripada Kobjeglavcem s trenutno statističnim najboljšim igralcem superlige Erikom Petričem, ki jim je doslej spodrsnilo zgolj v Sežani.

V tamkajšnji dvorani bodo v pomembnem obračunu dveh kandidatov za zaključni turnir gostovale Zabiče. Tudi v tem tekmovalnem paru so favorizirani Kraševci, ki so na zadnjem gostovanju v Škofji Loki pokleknili šele v končnici, medtem ko so Zabiče v domači dvorani gladko premagale Marjetico Koper. V lanskem polfinalu so bile Zabiče boljše, zato bodo Sežanci zagotovo še dodatno motivirani v želji po maščevanju.

Drugouvrščeno Trato čaka pot v Pivko, kjer jo bo pričakala Košana, ki je zaenkrat še vedno pri rezultatski ničli. Bo Košancem prve točke prinesel ravno sedmi krog? Andrej Kastelic in soigralci se bodo zagotovo maksimalno potrudili, vendar imajo Škofjeločani s razigranim Luko Kokljem, vse boljšim Gregorjem Oprešnikom, Miho Tomšetom, Tadejem Premrujem in ostalimi prednost vsaj na papirju.

Krim bo tretje mesto branil proti koprski Marjetici, ki se zagotovo ne namerava sprijazniti s predzadnjim mestom. Na Markovcu gre pričakovati zelo izenačen obračun, v katerem bo veliko odvisno od forme Krimovega mladega reprezentanta Žana Sodca, medtem ko je pri Koprčanih zaenkrat največ točk zbral Gregor Korošec.

Bistričani se nadejajo, da jim bo proti Postojnčanom lahko pomagal Marko Jagodnik, ki je na zadnji tekmi v Ljubljani staknil poškodbo. Obe moštvi sta lahko zadovoljni s prvo tretjino rednega dela sezone, zmagovalec sobotne tekme pa se bo že lahko začel spogledovati z želenim četrtim mestom.

Superliga, 7.krog, sobota ob 15. uri: Aikea Antena - Agrochem Hrast, Košana - Trata, Marjetica Koper - Krim, Skala - Zabiče, Ilirska Bistrica - Postojna. Lestvica: Agrochem Hrast 10, Trata in Krim 8, Postojna, Zabiče in Skala 7, Ilirska Bistrica 6,  Aikea Antena 4, Marjetica Koper 3, Košana brez točk.

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije