Obračun najboljših posameznikov superlige

Podrobnosti

Predzadnji jesenski krog balinarske superlige prinaša nove poslastice. V  Novi Gorici bo vodilni Agrochem Hrast pričakal Ilirsko Bistrico, drugouvrščena Trata bo lovila šesto zmago v sezoni proti Aikea Anteni, v Zabičah, Sežani in Postojni pa bodo odigrani pomembni obračuni v boju za tretje mesto.

Ljubitelji balinanja s Krasa in Goriškega si lahko manejo roke, saj bodo  v soboto v novogoriški dvorani spremljali pravi spektakel. Kobjeglavski Agrochem Hrast bo namreč gostil Ilirsko Bistrico. Ob boju za dragocene točke bo na sporedu tudi spopad statistično najuspešnejših posameznikov superlige. Trenutno ta lovorika pripada Eriku Petriču iz vodilne zasedbe lige, a glavni bistriški adut Martin Zdauc zaostaja le za točko. Obenem je z izjemnim povprečjem 44,29 zadetkov še neporažen v hitrostnem zbijanju, v katerem ima tudi Agrochem Hrast z mladim asom Jako Štremflom močnega aduta.

Mirni soboti se nadejajo v taboru škofjeloške Trate, ki potrpežljivo čaka na kakšen spodrsljaj Kobjeglavcev, obenem pa mora paziti tudi na pestro druščino zasledovalcev, ki zaostajajo le za drobec. Gorenjci zaenkrat blestijo v igri trojk in štafetnem zbijanju, medtem ko so Portorožani v obračunu proti Agrochem Hrastu dokazali, da lahko ob solidni dnevni formi grenijo življenje tudi najboljšim.

Še eno vroče gostovanje na Primorskem čaka Krimovce, ki so prejšnjo soboto v Kopru s slabo igro v zadnjih klasičnih igrah iz rok izpustili dragocene točke, ob morebitnem novem porazu pa bi izgubili korak z neposrednimi tekmeci za četrto mesto. Zabiče so z zmago v Sežani navdušile svoje privržence, ki sedaj pričakujejo nadaljevanje zmagovite serije proti gostom iz prestolnice.

Sežanci se bodo skušali svojim navijačem oddolžiti za sobotni spodrsljaj. V domači dvorani jih čaka obračun proti Košani, ki nikakor ne uspe sestaviti celotne tekme na visokem nivoju, kar so tekmeci v prvih sedmih krogih znali izkoristiti. Zaostanek za predzadnjimi Portorožani znaša že štiri točke in ga bo vse težje nadoknaditi.

Skala si trenutno šesto mesto deli s Postojno, ki bo v mestu pod Sovičem pričakala Marjetico Koper. Tekmeca bosta odločala o tem, katero moštvo se še lahko nadeja resni kandidaturi za mesto na finalnem turnirju. Koprčanom se je preteklo soboto zaključni juriš proti Krimu izšel po željah, Postojnčani pa so proti Ilirski Bistrici potonili ravno v končnici tekme, tako da bi znal biti sobotni dvoboj napet do zadnjih minut.

Že v nedeljo ob 13.30 uri se bosta v vnaprej odigranem obračunu devetega kroga pomerila Marjetica Koper in Agrochem Hrast.

Superliga, 8.krog, sobota ob 15. uri: Agrochem Hrast - Ilirska Bistrica, Trata - Aikea Antena, Zabiče - Krim, Skala - Košana, Postojna - Marjetica Koper. Lestvica: Agrochem Hrast 12, Trata 10, Zabiče 9, Krim in Ilirska Bistrica 8, Postojna in Skala 7, Marjetica Koper 5, Aikea Antena 4, Košana brez točk.

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije