Trata k “vročemu” Zdaucu, Košana lovi prve točke

Zadnji krog prvega dela balinarske superlige sta že v nedeljo odprli zasedbi Marjetice Koper in Agrochem Hrasta, sobota bo ponudila dva obračuna, preostali tekmi pa bosta odigrani v začetku naslednjega koledarskega leta.

Kobjeglavski Agrochem Hrast je z zmago v napetem obračunu v Kopru potrdil naslov jesenskih prvakov, drugouvrščeno Trato pa v soboto čaka zahtevno gostovanje pri Ilirski Bistrici. Vloga favorita pripada branilcem naslova iz Škofje Loke, pri katerih ob pričakovanih nosilcih igre Damjanu Sofronievskemu, Gregorju Oprešniku, Tadeju Premruju, Dejanu Korenu, Mihi Tomšetu in Urošu Veharju letos točke pridno zbira tudi Luka Kokelj. Številčni in kakovostno zelo močni gorenjski zasedbi je letos spodrsnilo dvakrat, nov poraz pa bi v zelo izenačeni konkurenci znal zakomplicirati boj za prva štiri mesta, zato se mu bodo Škofjeločani v balinarski dvorani v Obrovu vsekakor želeli izogniti. A svojo računico imajo tudi Bistričani, ki se lahko pohvalijo s polovičnim izkupičkom. Ob izjemnem Martinu Zdaucu, ki iz kroga v krog navdušuje z nastopi v hitrostnem zbijanju, bo Ilirska Bistrica za uspeh potrebovala odlične predstave Marka Jagodnika, Slavena Grgića in ostalih članov zasedbe, ki še ni pokazala vsega kar zna.

Drugi sobotni obračun bo na sporedu v Pivki, kjer bo Košana skušala presenetiti Zabiče. Domačinom se točke vztrajno izmikajo, a nad svojo superligaško usodo še niso obupali. “Če bi se v prvih krogih vse skupaj zasukalo malce drugače, bi imeli na svojem kontu vsaj štiri točke in bi precej lažje dihali. Na vsaki tekmi se skušamo boriti bo najboljših močeh in upamo, da se bodo stvari čim prej obrnile v našo prid,,” je pojasnil Aljoša Morelj, ki je ob Andreju Kastelicu zbral največ točk za zasedbo Košane. V vrstah Zabič je zaenkrat najbolj uspešen Simon Možina. Vsaj polovico ali več možnih točk je osvojilo kar sedem igralcev Zabič, ki imajo lepo priložnost, da serijo treh zaporednih zmag še podaljšajo. Obračuna med Krimom in Postojno ter Aikea Anteno in Skalo bosta na sporedu 11. januarja.

Superliga, 9.krog: Marjetica Koper - Agrochem Hrast 9:17, Košana - Zabiče in Ilirska Bistrica - Trata (sobota ob 15. uri), Krim - Postojna (11.1.2020), Aikea Antena - Skala (11.1.2020). Lestvica: Agrochem Hrast (+1) 16, Trata 12, Zabiče 11, Skala in Postojna 9, Krim in Ilirska Bistrica 8, Marjetica Koper (+1) 5, Aikea Antena 4, Košana brez točk.