Trata in Zabiče na praznični odmor z zmagama

Podrobnosti

V zadnjih superligaških obračunih v tekočem koledarskem letu sta gostujoči zmagi zabeležili zasedbi Trate in Zabič, ki sta se tako približali jesenskim prvakom iz Kobjeglave.

Oba sobotna obračuna sta bila zanimiva do zaključnih iger, v katerih sta višjeuvrščeni zasedbi na superligaški lestvici potrdili svojo kakovost in se približali  vodilnemu Agrochem Hrastu, ki je že prejšnjo nedeljo slavil v Kopru.

Na obračunu v balinarski dvorani v Obrovu je v prvem delu tekme zablestel član Trate Uroš Vehar s 33 točkami v igrami v krog, v bistriški zasedbi pa je z 48 točkami v hitrostnem zbijanju ponovno briljiral Martin Zdauc. Domačini so vodstvo Škofjeločanov izničili z zmagama Marka Jagodnika in Slavena Grgića v natančnem zbijanju, a je gostujoča štafeta Gregor Oprešnik - Luka Kokelj poskrbela za minimalno prednost Trate pred končnico, v kateri so o zmagovalcu odločale zadnje minute. Dejan Koren je v igri posameznikov za točko ugnal Davida Franka, v napetih igrah dvojic sta si moštvi razdelili izkupiček, pomembno zmago pa so Škofjeločani potrdili v trojki.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=9&a=33&b=3

V Pivki je v prvi polovici obračuna vse kazalo na to, da bo domača Košana vknjižila prve prvenstvene točke, a so favorizirani gostje še pravočasno stisnili na plin in se na koncu veselili visoke zmage. Košana je po zmagi Andreja Kastelica v hitrostnem zbijanju povedla s 7:3, preostanek obračuna pa je minil v znamenju Zabič, ki so po zaslugi Gorana Vujanovića, Damirja Laginje, Simona Možine, Joška Boštjančiča in Timija Ličana v preostalih zbijanjih zabeležile popoln izkupiček in pobegnile na 7:11. V zadnjem delu tekme se Košanci niso uspeli vrniti v igro za zmago, ki je naposled zasluženo romala v Zabiče.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=9&a=34&b=6

Obračuna med Krimom in Postojno ter Aikea Anteno in Skalo bosta na sporedu 11. januarja prihodnje leto.

Superliga, 9.krog: Marjetica Koper - Agrochem Hrast 9:17, Košana - Zabiče 7:19, Ilirska Bistrica - Trata 10:16, Krim - Postojna (11.1.2020), Aikea Antena - Skala (11.1.2020).  Lestvica: Agrochem Hrast 16, Trata 14, Zabiče 13, Skala (-1) in Postojna (-1) 9, Krim (-1) in Ilirska Bistrica 8, Marjetica Koper 5, Aikea Antena (-1) 4, Košana brez točk.

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije