Domačina do polnega izkupička

Podrobnosti

V obeh sobotnih zaostalih obračunih devetega kroga balinarske superlige sta slavili domači zasedbi portoroške Aikea Antene in ljubljanskega Krima.

 

Šest slovenskih balinarskih superligašev bo svoje prve dvoboje v letu 2020 odigralo prihodnjo soboto, štirje pa so bili na delu že to soboto, saj so morali odigrati zaostali tekmi iz prejšnjega koledarskega leta.

V dvorani na Belem Križu je Aikea Antena obračun s Skalo odprla s prepričljivim vodstvom 8:0. Sežanci so bili ob 40 točkah Gašperja Povha v hitrostnem zbijanu pričakovano uspešnejši v tehničnih disciplinah. A so Portorožani po zmagi Tadeja Kontiča v natančnem zbijanju povedli z 12:4 in si zagotovili lepo vodstvo pred končnico, v kateri so Kraševci malce bolj zapretili. Domači adut Loris Novak je suvereno opravil svoje delo v igri posameznikov, za končnih 16:10 v korist Portorožanov pa sta poskrbela Tadej Kontič in Marino Carpenetti.

Podobno se je razpletala tudi tekma v Ljubljani, saj je Krim proti Postojni po prvih klasičnih igrah povedel z 8:0. V tekaških disciplinah so bili gostje lahko zadovoljni z izkupičkom Igorja Linića, medtem ko so domači navijači zaploskali Damjanu Urbančiču. V drugi polovici tekme je vajeti Krimove igre v svoje roke prevzel mladi reprezentant Žan Sodec z lepimi 23 točkami v natančnem zbijanju ter zmago v igri posameznikov, s katero je razblinil vse upe Postojnčanov na preobrat.

Superliga, 9.krog: Marjetica Koper - Agrochem Hrast 9:17, Košana - Zabiče 7:19, Ilirska Bistrica - Trata 10:16, Krim - Postojna 16:10, Aikea Antena - Skala 16:10. Lestvica: Agrochem Hrast 16, Trata 14, Zabiče 13, Krim 10, Skala in Postojna 9, Krim (-1) in Ilirska Bistrica 8, Aikea Antena 6, Marjetica Koper 5, Košana brez točk.

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije