Napeta sobota po željah vodilnega dvojca

Uvodni krog drugega dela balinarske superlige je prinesel pet izredno zanimivih obračunov, po katerih sta vodilna Agrochem Hrast in Trata še povišala prednost pred zasledovalci.

Dvorana na Rakovniku je v soboto gostila obračun med domačim Krimom in Agrochem Hrastom, ki se je moral zelo namučiti na poti do devete prvenstvene zmage. Ljubljančani so po prvi tretjini dvoboja vodili s 6:2 in z 38 točkami Damjana Urbančiča še povišali svoj naskok, nato pa so Kobjeglavci vzeli stvari v svoje roke in nanizali serijo točk. Izkušeni Gregor Sever je v natančnem zbijanju “ponovil vajo” iz igre posameznikov ter z zadnjim zadetim balinom ugnal Žigo Šinkovca. Agrochem Hrast je v končnico vstopil z vodstvom 8:10, ki ga je uspel zadržati v svojih rokah, tako kot tudi prvo mesto na lestvici.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=10&a=4&b=7

Posnetek tekme: Krim - Agrochem Hrast

Tudi drugouvrščena Trata se je pošteno spotila na gostovanju, saj je bila koprska Marjetica zelo razpoložena v tehničnih disciplinah. Še posebej to velja za Gregorja Korošca, ki je v lepotici dneva v hitrostnem zbijanju s 43:41 premagal Gregorja Oprešnika. A Koprčanom niti osem točk iz hitrostnega, natančnega in štafetnega zbijanja ni zadostovalo, saj so bili Škofjeločani zelo suvereni v klasičnih igrah, kar je bilo dovolj za pomembno zmago, s katero branilci naslova ostajajo v igri za prvo mesto po rednem delu prvenstva.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=10&a=5&b=3

Zabiče so z domačim porazom proti Postojni precej zakomplicirale boj za tretje mesto. V izredno izenačenem uvodu si nobeno izmed moštev ni zagotovilo večje prednosti vse do nastopa štafet, po katerih so Postojnčani s slavjem Primoža Markočiča in Nika Švare pobegnili na 7:11. Končnica je prinesla kar nekaj vročih trenutkov tako na igrišču kot na tribunah, gostje pa so uspeli ohraniti dovolj zbranosti za dve točki, ki sta jih popeljali na trenutno četrto mesto.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=10&a=6&b=13

Ena izmed poslastic kroga je bil tudi obračun med Ilirsko Bistrico in Skalo, ki ji gostovanja očitno ne ležijo. V središču pozornosti sta bila hitrostna tekača Martin Zdauc in Gašper Povh, ki sta s po 41 točkami zabeležila prepričljivi zmagi. Povratnik v bistriško moštvo Viljem Mizgur je tako kot Slaven Grgić prinesel domačinom pomembni točki v natančnem zbijanju za vodstvo z 8:4, po zmagi sežanske štafete Klemen Sosič - Matija Povha pa se je obetal zanimiv zaključek. Čeprav je Sosič ugnal Grgića v igri posameznikov, to ni bilo dovolj za preobrat, saj so bili Bistričani uspešni tako v trojki kot v obeh igrah dvojic.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=10&a=33&b=32

Zadnjeuvrščena Košana še naprej neuspešno lovi prve točke v sezoni in tudi po sobotnem gostovanju v Slovenski Istri ostaja na ničli. V prvem delu tekme je bilo najbolj napeto v igri posameznikov in v krogu, Tadej in Robert Kontič pa sta v natančnem zbijanju poskrbela za mirnejše nadaljevanje Aikea Antene. V zadnjih klasičnih igrah sta si ekipi razdelili točke, kar je pomenilo, da so Portorožani slavili s 15:11 in se vmešali v boj za končnico.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=10&a=30&b=34

Superliga, 10. krog: Krim - Agrochem Hrast 12:14, Marjetica Koper - Trata 10:16, Zabiče - Postojna 11:15, Ilirska Bistrica - Skala 16:10, Aikea Antena - Košana 15:11. Lestvica: Agrochem Hrast 18, Trata 16, Zabiče 13, Postojna 11, Krim in Ilirska Bistrica 10, Skala 9, Aikea Antena 8, Marjetica Koper 5, Košana brez točk.