Favoriti tokrat brez praske

Sobotni obračuni 11. kroga balinarske superlige so minili brez presenečenj. Vodilni trojček je povišal prednost pred zasledovalci, boj za četrto mesto pa je iz tedna v teden bolj napet.

Za vodilnim Agrochem Hrastom je mirna sobota, saj so Kobjeglavci v derbiju kroga gladko ugnali Postojno. Že po prvi tretjini dvoboja v novogoriški balinarski dvorani je bilo jasno, da bodo gostje stežka prišli do točk, saj je vodilna zasedba lige povedla s 6:2. Po 40 točkah Jureta Fabjana v hitrostnem zbijanju je bil Agrochem Hrast še bližje zmagi, ki so jo z uspešnimi nastopi v natančnem zbijanju ter štafeti predčasno potrdili Marko Švara, Gregor Sever in naveza Erik Petrič - Jure Fabjan.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=11&a=7&b=13

Tudi drugouvrščena Trata je 11. krog zaključila z zmago z 21:5. V prvi polovici je točke za goste zbiral le mladi reprezentant Žan Sodec, kar je izkušena škofjeloška zasedba na čelu z Damjanom Sofronievskim in tekačema Gregorjem Oprešnikom ter Luko Kokljem s pridom izkoristila in si zagotovila mirno končnico, v kateri je Ljubljančanom prepustila zgolj drobtinice.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=11&a=3&b=4

Presenetljivo gladko so do novega para točk v gosteh prišle Zabiče, ki so se hitro pobrale po domačem spodrsljaju s Postojno. V dvorani na Belem Križu so bili domači Portorožani zelo nerazpoloženi v uvodnih klasičnih igrah ter natančnem zbijanju. Nekaj upanja jim je v hitrostnem zbijanju prinesel Nikola Đorđević in znižal na 4:6, a je sledila serija Zabič, ki sta jo v štafeti zaključila Goran Vujanović in Jožko Boštjančič, tako da je bil ob vodstvu Zabič s 4:14 zmagovalec že odločen.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=11&a=30&b=6

Posnetek tekme: Aikea Antena - Zabiče

Zahvaljujoč seriji zmag se proti vrhu pomika Ilirska Bistrica, ki po zmagi proti Košani v Pivki trenutno zaseda četrto mesto. Pri Bistričanih sta blestela Martin Zdauc s 45 zadetki v hitrostnem zbijanju ter Marko Jagodnik z 28 točkami v natančnem zbijanju. Razpoloženi so bili tudi njuni soigralci, tako da so bili Košanci z izjemo uvodnega dela tekme brez večjih možnosti za prve točke v sezoni.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=11&a=34&b=33

Neuspešno serijo je v domačem obračunu s koprsko Marjetico prekinila Skala. V prvih igrah so imeli Sežanci najtežje delo v igri posameznikov in dvojki, a so s tesnima zmagama povedli z 8:0. Gašper Povh je s 44 točkami v hitrostnem zbijanju povišal na 10:0, po 24 točkah Klemena Sosiča v natančnem zbijanju za 14:2 pa je bilo dokončno jasno, da se bodo gostje v Slovensko Istro vrnili praznih rok.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=11&a=32&b=5

Superliga, 11. krog: Agrochem Hrast - Postojna 21:5, Trata - Krim 21:5, Aikea Antena - Zabiče 8:18, Košana - Ilirska Bistrica 9:17, Skala - Marjetica Koper 23:3. Lestvica: Agrochem Hrast 20, Trata 18, Zabiče 15, Ilirska Bistrica 12, Skala in Postojna 11, Krim 10, Skala 9, Aikea Antena 8, Marjetica Koper 5, Košana brez točk.