Na sporedu derbiji vrha in dna lestvice

Prva februarska sobota prinaša nov paket zanimivih balinarskih superligaških obračunov. V ospredju bo derbi med tretjeuvrščenimi Zabičami in vodilnim Agrochem Hrastom, na sporedu pa so tudi pomembni dvoboji za četrto mesto in v boju za obstanek.

Bo Agrochem Hrast v soboto proslavil še srečno sedmico? Vodilni Kobjeglavci so nanizali šest zaporednih zmag, pred njimi pa je zelo težavna naloga v lovu na sedmo, saj Zabiče veljajo za zelo vroče prizorišče. Domačini so po bolečem domačem neuspehu s Postojno strnili vrste in prepričljivo slavili na Belem Križu, tako da lahko pomemben sobotni dvoboj v boju za mesto na zaključnem turnirju pričakajo dokaj sproščeni, kar po drugi strani velja tudi za močno zasedbo Agrochem Hrasta.

V dobrem položaju je tudi Trata, ki jo čaka zahtevno gostovanje pri Postojni, ki je letos v domači dvorani zbrala že nekaj odmevnih skalpov. Postojnčanom četrto mesto trenutno beži le za točko, medtem ko se branilci naslova iz Škofje Loke resno spogledujejo s prvim mestom na lestvici.

Velik korak proti zaključnemu turnirju lahko v soboto na domačem terenu v Obrovu naredijo Bistričani, za katere je zmaga proti portoroški Aikea Anteni za ohranitev želenega četrtega mesta praktično nujna. Za končni razplet bo zelo pomemben obračun med Krimom in Skalo, ki bo postregel z zanimivim dvoboji mladih reprezentantov Žana Sodca v ljubljanskem dresu ter Gašperja in Matije Povha v zasedbi sežanske ekipe.

Zadnjeuvrščena Košana bo lahko na morebiten obstanek še naprej upala zgolj ob zmagi v Kopru, a ima tudi domača Marjetica svojo računico, saj bi se s serijo zmag lahko zavihtela bistveno višje od trenutnega predzadnjega mesta.

Superliga, 12. krog, sobota ob 15. uri: Zabiče – Agrochem Hrast, Postojna – Trata, Ilirska Bistrica – Aikea Portorož, Krim – Skala, Marjetica Koper - Košana. Lestvica: Agrochem Hrast 20, Trata 18, Zabiče 15, Ilirska Bistrica 12, Skala in Postojna 11, Krim 10, Skala 9, Aikea Antena 8, Marjetica Koper 5, Košana brez točk.