Vodilni zasedbi pobegnili zasledovalcem

Sobotni 12. krog balinarske superlige je prinesel visoki zmagi vodilnih Agrochem Hrasta in Trate, boj za tretje in četrto mesto pa se je pošteno zapletel.

Številni gledalci v balinarski dvorani v Zabičah so v soboto popoldne spremljali suvereno predstavo gostujočega Agrochem Hrasta, ki je še enkrat potrdil, da zasluženo zaseda vodilni položaj na lestvici. Kobjeglavci so derbi kroga odprli z vodstvom 2:8, žarek upanja za domačine pa je posijal ob 40 zadetkih Gorana Vujanovića v hitrostnem zbijanju. Gostje so odgovorili z 29 točkami Marka Švare v natančnem zbijanju, po zmagah Gregorja Severja in štafete Jaka Štremfel - Erik Petrič pa je bil zmagovalec predčasno odločen.

Zapisnik:http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=12&a=6&b=7

Tudi drugouvrščeni Škofjeločani so lahko zadovoljni z opravljenim sobotnim delom. V Postojni so od vsega začetka nadzirali položaj, odločilno prednost pa so si priigrali z zmagama Gregorja Oprešnika in Luke Koklja v hitrostnem zbijanju. Nato je Tadej Premru zbral 27 točk v natančnem zbijanju za vodstvo Trate s 3:11, do konca dvoboja pa Postojnčani niso uspeli omiliti visokega poraza.

Zapisnik:http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=12&a=13&b=3

Za sedmo zmago v sezoni so se morali pošteno namučiti Bistričani, ki so se v Obrovu proti Portorožanom večkrat vračali iz zaostanka. Predvsem po zaslugi Roberta in Tadeja Kontiča ter Marka Škerjanca so gostje povedli s 6:10. Ilirsko Bistrico sta v boju za zmago ohranila Martin Zdauc s 45 zadetki v hitrostnem zbijanju ter Marko Jagodnik s 26 točkami v natančnem zbijanju. V končnico tekme je Aikea Antena krenila z minimalno prednostjo, po ogorčenem boju pa so domačini vednarle prišli do preobrata in minimalne zmage, s katero so se približali tretjeuvrščenim Zabičam zgolj na točko zaostanka.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=12&a=33&b=30

Še bolj napeto kot v Obrovu je bilo v Ljubljani, kjer sta si Krim in Skala po izenačeni bitki razdelila točki. Vrhunec dvoboja je bil spopad Damjana Urbančiča in Gašperja Povha v hitrostnem zbijanju, ki se je zaključil z rezultatom 43:43. V sežanskem taboru sta z 49 točkami v štafeti zablestela Klemen Sosič in Gašper Povh, pri domačinih pa je točke pridno zbiral Anton Kosar, ki je bil v končnici uspešen tudi v igri dvojic z Martinom Blatnikom. Za Ljubljančane je točke prispeval še Žan Sodec v igri posameznikov, Sežancem pa sta pripadli zmagi v trojki in drugi igri dvojic, kar je privedlo do končnega remija.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=12&a=4&b=32

V derbiju dna lestvice je Marjetica Koper povedla že z 10:0, nato pa so Košanci zapretili s šestimi zaporednimi točkami. Koprčanom sta mirnejši vstop v zadnji del tekme omogočila Dmitar Vujanić in Dejan Korošec z zmago v štafetnem zbijanju. Košana je bila v iskanju popolnega preobrata v zadnjih igrah neuspešna, tako da še naprej ostaja na ničli, Koprčani pa so se na lestvici približali sosedom iz Portoroža

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=12&a=5&b=34

Superliga, 12. krog: Zabiče – Agrochem Hrast 8:18, Postojna – Trata 7:19, Ilirska Bistrica – Aikea Portorož 14:12, Krim – Skala 13:13, Marjetica Koper - Košana 18:8. Lestvica: Agrochem Hrast 22, Trata 20, Zabiče 15, Ilirska Bistrica 14, Skala 12, Postojna in Krim 11, Aikea Antena 8, Marjetica Koper 7, Košana brez točk.