Branilci naslova skočili na vrh lestvice

Sobotni 13. krog balinarske superlige je prinesel spremembo na vrhu lestvice, na katerega je po zmagi v derbiju vodilnih skočila škofjeloška Trata. V boju za tretje mesto najbolje kaže Zabičam.

Do sobote vodilni Agrochem Hrast je moral na gostovanju v Škofji Loki priznati premoč Trati, ki je ob izenačenem številu točk zasedla prvo mesto na lestvici. Branilci naslova so ob suvereni predstavi trojke in Uroša Veharja v igri v krog ter tesnih zmagah Damjana Sofronievskega v igri posameznikov in dvojke Tadej Premru - Miha Tomše derbi odprli z vodstvom 8:0 in že takrat je bilo jasno, da se bodo Kobjeglavci s težavo vrnili v igro za zmago. Po zmagah Marka Švare in Gregorja Severja v natančnem zbijanju ter štafete Erik Petrič - Jaka Štremfel so Kraševci vendarle znižali na 11:7. Domača zasedba je bila v končnici tekme dovolj zbrana in je zabeležila prepričljivo zmago, ki ji bo pred odločilnimi boji dala dodatno samozavest.

Posnetek tekme: Trata - Agrochem Hrast

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=13&a=3&b=7

Precej bolj izenačen je bil sosedski obračun za tretje mesto med Ilirsko Bistrico in Zabičami. Nobeno izmed moštev si ni uspelo priigrati večje prednosti, navijači pa so lahko najbolj uživali v 42 točkah domačina Martina Zdauca v hitrostnem zbijanju ter napetem obračunu štafet, ki je pripadel Zabičam. V končnico tekme so gostje vstopili z vodstvom 8:10, ki so ga po zaslugi zmage v trojki in dvojice Maljevac-Dolgan uspeli zadržati v svojih rokah in se s tem utrdili na tretjem mestu.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=13&a=33&b=6

Na četrto mesto je s prepričljivo zmago proti Postojni skočila Skala. Brata Gašper in Matija Povh sta bila razpoložena v hitrostnem zbijanju, končno zmago Sežancev pa sta že v natančnem zbijanju potrdila Peter Ravbar in Gašper Kraševec.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=13&a=32&b=13

V boju za končnico ostaja ljubljanski Krim, ki je v Pivki gladko premagal Košano. Zasedba iz prestolnice je po zaslugi dobrih predstav Žana Sodca, Damjana Urbančiča, Antona Kosarja in Igorja Isteniča zadnjeuvrščenim domačinom prepustila le drobtinice ter zadržala minimalen zaostanek za Skalo in Ilirsko Bistrico.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=13&a=34&b=4

Presenetljivo gladko zmago so v obalnem derbiju zabeležili Koprčani, ki se vztrajno pomikajo proti sredini lestvice. Razglašeni Portorožani so si hitro priigrali zaostanek z 0:12 in brez pravega odpora vpisali visok poraz, ki jih je pahnil na deveto mesto.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=13&a=30&b=5

Superliga, 13. krog: Trata – Agrochem Hrast 17:9, Ilirska Bistrica – Zabiče 12:14, Skala – Postojna 22:4, Košana – Krim 6:20, Aikea Antena – Marjetica Koper 4:22. Lestvica: Trata in Agrochem Hrast 22, Zabiče 17, Skala in Ilirska Bistrica 14, Krim 13, Postojna 11, Marjetica Koper 9, Aikea Antena 8, Košana brez točk.