Sobota prinaša pomembne odločitve

Podrobnosti

Pet krogov pred koncem rednega dela balinarske superlige je položaj zelo izenačen tako na vrhu lestvice kot v boju za četrto mesto, ki še vodi na zaključni turnir. Kaj bodo prinesli sobotni obračuni 14. kroga?

Z zmago v derbiju proti Agrochem Hrastu so balinarji Trate skočili na prvo mesto, ki ga bodo skušali zadržati tudi po sobotnem gostovanju v Zabičah. Škofjeloška zasedba je minuli konec tedna potrdila, da tudi letos cilja na sam vrh ter iz kroga v krog kaže boljše predstave. V vedno vroči dvorani v Zabičah bodo Gorenjci skušali vnovčiti dobro formo Luke Koklja, Gregorja Oprešnika, Damjana Sofronievskega, Uroša Veharja, Mihe Tomšeta, Dejana Korena in ostalih pomembnih členov zasedbe, na drugi strani pa jih bosta pričakala njuna nekdanja soigralca Goran Vujanović in Simon Možina, ki je statistično najboljši posameznik trenutno tretjeuvrščene zasedbe lige.

Drugouvrščeni Agrochem Hrast bo v Novi Gorici pred kamerami Hegy TV gostil kraški derbi proti Skali. Obračuni Kobjeglavcev in Sežancev so vedno zanimivi, tokrat pa bi znal biti v ospredju boj kolegov iz mlade reprezentance in nosilcev odličij iz mladinskega svetovnega prvenstva Jake Štremfla in Gašperja Povha. Seveda bodo imeli pomembno vlogo tudi izkušeni Erik Petrič, Marko Švara in Gregor Sever v domači zasedbi ter Klemen Sosič, Peter Ravbar in Matija Povh pri gostih, ki nujno potrebujejo točke za četrto mesto.

Z željo po uvrstitvi v končnico bodo v Koper odpotovali Bistričani, ki se morajo hitro pobrati po bolečem porazu v občinskem derbiju z Zabičami. Najboljši posameznik lige Martin Zdauc bo skupaj z Markom Jagodnikom ter Robertom Bašičem najmočnejši adut gostov v boju z bratoma Dejanom in Gregorjem Korošec ter Senadom Ramićem, ki vlečejo koprski voz.

Ob ugodnem razpletu obračunov v Novi Gorici in Kopru bi lahko na četrto mesto skočili Ljubljančani, a bodo morali v domači dvorani na Rakovniku za to najprej premagati Portorožane, ki v zadnjih tednih igrajo po načelu toplo-hladno. Na papirju najlažje delo čaka Postojno, ki gosti zadnjeuvrščene sosede iz Košane. Izkušena postojnska zasedba kljub trem zaporednim porazom ostaja v igri za zaključni turnir, Košanci pa se nadejajo, da bi prve točke v sezoni lahko izmaknili ravno sosedom.

Superliga, 14. krog, sobota ob 15. uri: Zabiče – Trata, Agrochem Hrast – Skala, Postojna – Košana, Krim – Aikea Antena, Marjetica Koper – Ilirska Bistrica. Lestvica: Trata in Agrochem Hrast 22, Zabiče 17, Skala in Ilirska Bistrica 14, Krim 13, Postojna 11, Marjetica Koper 9, Aikea Antena 8, Košana brez točk.

 

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije