Branilci naslova še desetič zapored

V sobotnem 14. krogu balinarske superlige se je škofjeloška Trata z deseto zaporedno zmago otresla Agrochem Hrasta, ki je klonil v kraškem derbiju proti Skali. Boj za zaključni turnir je po porazih Zabič in Ilirske Bistrice izjemno izenačen.

Vodilna Trata je sobotno popoldne preživela v Zabičah, kjer so imeli številni ljubitelji balinanja kaj videti. Domačini so zapravili lepo priložnost za vodstvo s 6:2, a kljub temu uspešno držali korak s favoriziranimi Škofjeločani do natančnega zbijanja, v katerem sta Tadej Premru in Damjan Sofronievski poskrbela za prvo občutnejšo prednost gostov. Sledila je še zmaga Dejana Korena in Gregorja Oprešnika v štafetnem zbijanju, tako da je Trata ob vodstvu s 6:12 srečanje mirno pripeljala do konca.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=14&a=6&b=3

Posnetek tekme: Agrochem Hrast - Skala

Nepričakovano gladko so do zmage v kraškem derbiju prišli balinarji Skale, ki so v Novi Gorici ugnali domači Agrochem Hrast. Kobjeglavci so po zaslugi zmag trojke in Gregorja Severja v igri v krog še držali korak s Sežanci v uvodnem deli tekme, nato pa je sledil nalet gostov v tehničnih disciplinah. Brata Gašper in Matija Povh sta bila hitra in natančna v hitrostnem zbijanju, Peter Ravbar in Gašper Kraševec sta prispevala točke v natančnem zbijanju, za piko na i pa sta poskrbela Klemen Sosič in Gašper Povh v štafetnem zbijanju, tako da je končnica dvoboja pomenila zgolj formalnost.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=14&a=7&b=32

S porazom v Kopru si je boj za zaključni turnir pošteno zakomplicirala Ilirska Bistrica, ki kljub znova odličnemu Martinu Zdaucu s 46 točkami v hitrostnem zbijanju, ni uspela parirati domači Marjetici. V koprski zasedbi je blestel Gregor Korošec, ki je v hitrostnem zbijanju zbral 40 točk, nato pa v štafeti skupaj z bratom Dejanom nanizal kar 50 natančnih zadetkov. Pred tem sta svoje delo v natančnem zbijanju uspešno opravila še Matej Kristančič in Senad Ramić, kar je Koprčanom prineslo miren zaključek sobotnega dvoboja.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=14&a=5&b=33

Še bolj mirno so soboto preživeli petouvrščeni Krimovci, ki nerazpoloženim gostom iz Portoroža niso prepustili niti točke. Prvo ime domače zasedbe je bil znova Žan Sodec s 30 točkami v igri v krog in 24 točkami v natančnem zbijanju, lepe predstave pa so prikazali tudi Anton Kosar, Igor Istenič in ostali člani ljubljanske zasedbe, ki še vedno ostaja v igri za četrto mesto.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=14&a=4&b=30

Podobne želje imajo tudi Postojnčani, ki jih je zadnjeuvrščena Košana v prvi polovici tekme pošteno namučila. Po 39 zadetkih Andreja Kastelica v hitrostnem zbijanju so gostje povedli s 4:6. Sledil je odločen odgovor domačinov, ki ga je začel Igor Linić, nadaljevali pa Franko Blažič, Boris Borovina ter štafeta Igor Linić – Nik Švara, tako da je bilo upov Košancev na prve točke v sezoni kmalu konec.

Zapisnik: http://slavc.positiva.si/porocilo_super.php?liga=1&krog=14&a=13&b=34

Superliga, 14. krog: Zabiče - Trata 8:18, Agrochem Hrast - Skala 11:15, Postojna - Košana 18:8, Krim - Aikea Antena 26:0, Marjetica Koper - Ilirska Bistrica 20:6. Lestvica: Trata 24, Agrochem Hrast 22, Zabiče 17, Skala 16, Krim 15, Ilirska Bistrica 14, Postojna 13, Marjetica Koper 11, Aikea Antena 8, Košana brez točk.