Počitek pred vročim zaključkom sezone

Najboljši slovenski balinarski klubi si bodo na pustno soboto privoščili dela prost dan, nato pa bo do konca marca potekal ogorčen boj za najvišja mesta.

V dosedanjem delu sezone so imeli slovenski ljubitelji balinanja v superligi resnično kaj videti. Porazi favoritov, številni zanimivi sosedski derbiji, vrhunski rezultati v tehničnih disciplinah, napete »klasike« in še marsikaj drugega. Pogled na rezultate v zadnjih krogih priča o tem, da izrazitih favoritov skorajda ni, tako da bi znal o razpletu v boju za zaključni turnir odločati celo zadnji krog rednega dela prvenstva.

Kot kaže bo vrhunec sezone v odlični formi pričakala škofjeloška Trata, ki je v zadnjih mesecih vztrajno zasledovala Agrochem Hrast ter ga s serijo zmag uspela preskočiti. Kobjeglavci suvereno držijo drugo mesto. Pustni premor je zanje prišel ob pravem času, saj so nanizali dva zaporedna poraza.

Na tretjem mestu so trenutno Zabiče, ki so sicer zabeležile tri zaporedne domače poraze, a so bile po drugi strani uspešne na gostovanjih, tako da se zaenkrat še uspešno otepajo zasledovalcev. Med njimi jim je po zmagi v kraškem derbiju najbližje sežanska Skala z zgolj točk zaostanka, blizu pa so tudi Krim, Ilirska Bistrica in Postojna. Kot kaže čaka omenjeno peterica ogorčena bitka za zadnji dve mesti na zaključnem turnirju, v primeru čudežnega razpleta in uspešne serije pa bi jim lahko štrene zmešala še koprska Marjetica. Portoroška Antena je v zadnjih tednih očitno padla v formi, medtem ko se Košanci nadejajo, da bodo v zaključku sezone na svoj konto vendarle vpisali kakšno točko.

Statistično je za svoje moštvo zaenkrat največ točk zbral Martin Zdauc, ki v dresu Ilirske Bistrice briljira v hitrostnem zbijanju, v katerem je še neporažen s povprečjem 44,57 zadetkov. Drugo mesto zaseda Žan Sodec (Krim), ki je letos še posebej uspešen v igri v krog, tretje pa Erik Petrič, ki je eden izmed ključnih mož Agrochem Hrasta. Sledita člana Trate Damjan Sofronievski in Gregor Oprešnik, na šestem mestu pa je aktualni mladinski svetovni prvak in rekorder v hitrostnem zbijanju Gašper Povh, ki ima v tej disciplini povprečje zavidljivih 42 zadetkov.

Lestvica po 14. krogih: Trata 24, Agrochem Hrast 22, Zabiče 17, Skala 16, Krim 15, Ilirska Bistrica 14, Postojna 13, Marjetica Koper 11, Aikea Antena 8, Košana brez točk