Škofjeločani branijo vrh, gneča v boju za zaključni turnir

Zadnji februarski krog balinarske superlige prinaša pet zelo pomembnih obračunov v boju za vrh lestvice in zaključni turnir. V središču pozornosti bo gostovanje vodilne Trate v Sežani.

Skala - Trata

Z izjemno serijo zmag si je škofjeloška Trata že zagotovila mesto na zaključnem turnirju najboljše četverice, kot kaže pa bi si znali Škofjeločani ponovno izboriti najboljše izhodišče pred odločilnimi boji. Branilce naslova čaka v soboto gostovanje pri Skali, ki se ogorčeno bori za nastop na zaključnem turnirju, ki bo na sporedu na zadnji marčevski vikend, tako da gre pred kamerami Hegy TV pričakovati zelo zanimiv dvoboj za pomembne točke.

Na spodrsljaj Trate bo prežal drugouvrščeni Agrochem Hrast, ki je z dvema zaporednima porazoma zdrsnil z vrha lestvice, a razloga za paniko v Kobjeglavi nimajo. Na drugi strani Košanci še vedno čakajo na prve točke in upajo, da elitne druščine vendarle ne bodo zapustili praznih rok.

Uspešno serijo je v zadnjih tednih nanizala Marjetica Koper, ki za četrtim mesto trenutno zaostaja za pet točk, tako da v zaključku rednega dela sezone za napredovanje na zaključni turnir potrebuje pravi mali čudež. Točke nujno potrebujejo tudi tretjeuvrščene Zabiče, ki so v spomladanskem delu prvenstva uspešnejše v gosteh kot v domači dvorani in v Koper zagotovo ne potujejo z belo zastavo.

Eden izmed najpomembnejših obračunov 15. kroga bo na sporedu v Obrovu, kjer bo Ilirska Bistrica pričakala Krim. Tekmeca na lestvici loči le točka, poraženec sobotnega dvoboja pa si bo pošteno priprl vrata do četrtega mesta. Domačini stavijo na izjemnega Martina Zdauca, medtem ko je glavni adut ljubljanske zasedbe mladi reprezentant Žan Sodec.

Na razplet dvobojev v Sežani, Kopru in Ljubljani bodo zagotovo pozorni tudi Postojnčani, ki znajo točke zbirati tudi v gosteh. Na Belem Križu za njih igra le zmaga, medtem ko bodo skušali Portorožani popraviti slab vtis iz zadnjih tekem ter se ponovno točkovno malce približati sosedom iz Kopra.

Superliga, 15. krog, sobota ob 15. uri: Skala – Trata, Košana – Agrochem Hrast, Marjetica Koper – Zabiče, Ilirska Bistrica – Krim, Aikea Antena – Postojna. Lestvica: Trata 24, Agrochem Hrast 22, Zabiče 17, Skala 16, Krim 15, Ilirska Bistrica 14, Postojna 13, Marjetica Koper 11, Aikea Antena 8, Košana brez točk.