Znan razpored državnih lig za mlade

Tudi v letu 2020 se bodo za naslove državnih prvakov potegovali klubi v kategoriji do 14 in 18 let. Prvi krog v obeh državnih ligah bo na sporedu 22. marca.

Komisija za mladino Balinarske zveze Slovenije je zbrala prijave za tekmovanje v obeh državnih ligah za mlade v letu 2020 in skupaj s Tekmovalno komisijo pripravila koledar tekmovanja.

V državni ligi U18 bo tekmovalo sedem ekip in sicer združena ekipa Pliskovica-Skala, Agrochem Hrast, Zmajčki Krim Ljubljana, Orlek Oro Met Pivka, Kolektor Idrija, Šola balinanja Korte-Izola in Postojnska jama. Tekmovanje bo potekalo po enokrožnem sistemu, tako da bo vsaka ekipa odigrala šest tekem, zaključni turnir pa bo na sporedu 8. novembra.

Po podobnem sistemu bodo igrale tudi ekipe v državni ligi U14, v kateri se bodo za čim boljšo uvrstitev potegovali Krim Zmajčki Ljubljana, Kozlek, Agrochem Hrast, Pliskovica, Šola balinanja Korte-Izola, Postojnska jama, Orlek Oro met Pivka, Košana in združena ekipa Območne balinarske zveze Notranjska. Na sporedu bo devet krogov ter zaključni turnir 25. oktobra.