Pred vrati odločilni boji za zaključni turnir

Bo sobotni 16. krog balinarske superlige že razkril kdo bo delal družbo Trati in Agrochem Hrast na zaključnem turnirju? V središču pozornosti bodo obračuni v Zabičah, Ljubljani in Postojni.

Zabiče

Pred balinarskimi superligaši je še ena pomembna sobota. Najbolj nestrpno jo zagotovo pričakujeta zasedbi Zabič in Skale, ki bosta v derbiju kroga odločali o trenutnem tretjem mestu. Za zmagovalca se bodo vrata zaključnega turnirja na široko odprla, poražena ekipa pa bo skušala popravni izpit opraviti v zadnjih dveh krogih rednega dela prvenstva. Jesenski obračun v Sežani je po pravi drami pripadel Zabičam, malenkosti pa bodo najverjetneje odločale tudi v soboto popoldne.

Ob ugodnem razpletu bi znal četrto mesto v soboto zvečer zasesti ljubljanski Krim, a bo moral najprej opraviti z gosti iz Kopra, ki so v zadnjih tednih prikazali nekaj obetavnih predstav. Teoretične možnosti za preboj med najboljšo četverico imata tudi zasedbi Postojne in Ilirske Bistrice, ki bosta v medsebojnem obračunu odločili o tem, katera bo vsaj za teden dni podaljšala upanje.

Mirnejši konec tedna čaka vodilni dvojec, ki že lahko tempira formo za odločilne boje. Vodilna Trata bo v Škofji Loki gostila zadnjeuvrščeno Košano, medtem ko bo kobjeglavski Agrochem Hrast v Novi Gorici napadal trinajsto zmago v sezoni proti portoroški Aikea Anteni.

Superliga, 16. krog, sobota ob 15. uri: Zabiče – Skala, Trata – Košana, Agrochem Hrast – Aikea Antena, Postojna – Ilirska Bistrca, Krim – Marjetica Koper. Lestvica: Trata in Agrochem Hrast 24, Zabiče 19, Skala 18, Krim 17, Ilirska Bistrica 14, Postojna 13, Marjetica Koper 11, Aikea Antena 10, Košana brez točk.