Kdo bo prvi, kdo četrti?

Sobotni zadnji krog rednega dela balinarske superlige bo razkril, katero moštvo bo zaključni turnir za naslov prvaka pričakalo na prvem mestu in kdo bo četrti polfinalist.

Za večino superligašev bodo sobotni obračuni zadnji v letošnji sezoni, najboljša štiri moštva rednega dela pa 27. in 28. junija čaka še zaključni turnir najboljše četverice v ljubljanski Šiški. Kot kaže bo v odločilne boje iz prvega štartnega položaja krenila Trata, ki za potrditev prvega mesta po koncu rednega dela potrebuje domačo zmago proti Ilirski Bistrici. Na morebiten spodrsljaj branilcev naslova iz Škofje Loke čaka Agrochem Hrast, ki bo v Novi Gorici gostil koprsko Marjetico.

Novi dve točki za potrditev tretjega mesta bo proti gostom iz Portoroža napadala sežanska Skala. Po zmagi na gostovanju v Ljubljani bodo oslabljene Zabiče brez kaznovanega dvojca Simon Možina - Goran Vujanović za povratek v prestolnico na vrhunec domače klubske sezone lovile vsaj točko proti zadnjeuvrščeni Košani. Z enim očesom bodo na razplet obračuna v Zabičah pogledovali tudi Krimovci, ki morajo za ohranitev teoretičnih možnosti za četrto mesto slaviti v Postojni.

Superliga, 18 krog, sobota ob 15. uri: Trata - Ilirska Bistrica, Agrochem Hrast - Marjetica Koper, Skala - Aikea Antena, Zabiče - Košana, Postojna - Krim. Lestvica: Trata in Agrochem Hrast 28, Skala 22, Zabiče 21, Krim 19, Ilirska Bistrica 16, Marjetica Koper in Postojna 13, Aikea Antena 10, Košana brez točk.