Znana polfinalna para

Sobotni zadnji krog rednega dela balinarske superlige je dokončno potrdil vse štiri udeležence zaključnega turnirja v ljubljanski Šiški. Polfinalna para sta Trata - Zabiče in Agrochem Hrast - Skala, iz superlige je izpadla Košana.

Šele zadnji krog rednega dela prvenstva je razkril, katere štiri zasedbe se bodo prihodnji konec tedna v balinarski dvorani v Šiški potegovale za dragoceno lovoriko.

V odločilne boje bo z najboljšim izhodiščem krenila Trata, ki je tudi brez pomoči Uroša Veharja v soboto v domači dvorani ugnala Ilirsko Bistrico. Branilci naslova iz Škofje Loke so imeli z Bistričani kar precej dela, a sta  razpoložena Tadej Premru in Gregor Oprešnik v prvi polovici dvoboja uspešno odbijala napade borbenih gostov, pri katerih sta bila ponovno v ospredju Martin Zdauc in Marko Jagodnik. V končnici dvoboja so Gorenjci izkoristili prednost domačega igrišča in z zmago potrdili prvo mesto.

Zapisnik tekme:

Lažje delo na poti do 15-te zmage v sezoni je imel kobjeglavski Agrochem Hrast. Koprčani so bili z bratoma Korošec blizu točk v tekaških disciplinah, a so po zaslugi Jureta Fabjana in Jake Štremfla v vseh treh igrah ostali praznih rok, tako da niti zmaga Mateja Kristančiča v natančnem zbijanju ni mogla preprečiti predčasnega slavja domačinov, ki so tudi v zadnjem delu tekme pridno zbirali točke.

Zapisnik tekme:

Tretje mesto je z domačim slavjem proti portoroški Aikea Anteni potrdila Skala, tako da bo polfinale postreglo s kraškim derbijem. Sežance lahko veseli dobra forma tekača Gašperja Povha, ki je ponovno prispeval velik delež, skupaj z mladim Alenom Karižem pa je v štafetnem zbijanju postavil piko na i domači zmagi.

Zapisnik tekme:

Odločilni dvoboj za potrditev vozovnice za Šiško so uspešno oddelale oslabljene Zabiče, ki so si proti zadnjeuvrščeni Košani odločilno prednost priigrale že v uvodnih 90 minutah. Košanci so bili ob slovesu od elitne druščine sicer uspešnejši v tehničnih disciplinah, a so domačini tudi v drugih klasičnih igrah prevladovali in si izborili polfinalni obračun s Trato.

Zapisnik tekme:

Pirovo zmago je v Postojni zabeležil Krim, ki ga je domači poraz v predzadnjem krogu proti Zabičam stal uvrstitve na zaključni turnir. V sobotnem obračunu so si Ljubljančani že v uvodu priigrali prednosti, ki so jo v nadaljevanju še povišali in sezono zaključili na petem mestu, medtem ko je Postojna zasedla končno osmo mesto.

Zapisnik tekme:

Superliga, 18. krog: Trata - Ilirska Bistrica 17:9, Agrochem Hrast - Marjetica Koper 20:6, Skala - Aikea Antena 22:4, Zabiče - Košana 20:6, Postojna - Krim 6:20. Lestvica: Trata in Agrochem Hrast 30, Skala 24, Zabiče 23, Krim 21, Ilirska Bistrica 16, Marjetica Koper in Postojna 13, Aikea Antena 10, Košana brez točk.

Zaključni turnir superlige, 27. in 28. junij, Balinarska dvorana Šiška

Sobota, 27. junij, polfinale:

10:00 Agrochem Hrast Kobjeglava - Skala Sežana

15:00 Trata Škofja Loka - Zabiče