Mladi Slovenci osvojili prvo mesto

Na Miljah pri Kranju je bil ta konec tedna letošnji tradicionalni mednarodni balinarski turnir v kategoriji U-15. Nastopilo je šest reprezentančnih ekip iz štirih držav.  Tokrat so manjkali mladi balinarji iz Monaka in Italije. Zmagala je mlada slovenska zasedba, ki je v finalu remizirala z Francijo, jeziček na tehtnici pa se je po zaslugi odličnega nastopa Gašperja Povha v hitrostnemu zbijanju prevesil na našo stran.

Selektor Anton Kosar je za nastop v prvi ekipi izbral sledečo zasedbo: Gašper Povh, Domen Sedmak, Gašper Sedmak in Črt Gombač. V drugi ekipi so nastopili Jaka Štremfel,  Jan Guštin, Patrik Požar in Tomaž Kristančič. Ekipa deklic je nastopila pod vodstvom selektorja ženske reprezentance Jureta Rijavca in sicer v sledeči zasedbi: Laura Škoberne, Leja Vehovec, Mia Švara, Eva Žerjav Janja Roj in Nelly Škoberne. Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran Gašper Povh, ki je bil nagrajen tudi za najboljši nastop v hitrostnemu zbijanju. Najboljši v natančnemu zbijanju je bil mladi Francoz Enzo Patala z dvajsetimi doseženimi točkami.

Predtekmovanje

SKUPINA I.