LIBL - Odigrana prva dva kola

Podrobnosti

Odigrana sta bila prva dva kola ženske mednarodne lige LIBL in sicer v Ljubljani na igriščih Šiške in v San Vendemianu v Italiji. Oba kluba organizatorja Triglav v Ljubljani in klub Florida sta poskrbela za odlično organizacijo tekmovanja in jima gredo vse pohvale.

Tekme so bile zanimive, bilo je kar nekaj dobrih iger, pa tudi dobrih rezultatov, kjer lahko izpostavimo kar nekaj igralk. Na igriščih v Italiji lahko izpostavimo rezultat Nikol Marelja v natančnem zbijanju 17 (Čavle ), krog Marte Marčelja (BK Komiža ) 23, ki je premagala v enakovrednem dvoboju reprezentantko Saro Jenčič, ki je nosilka medalj z evropskega in svetovnega prvenstva. Blestela je tudi Tea Čančarević, ki je zmagala dvakrat posamezno in premagala tudi vrhunsko igralko Chiaro Botteon. Ne smemo pa pozabiti tudi uspešno vrnitev Petre Pivk, ki je nastopila v hitrostnem zbijanju.

Na igriščih v Ljubljani, pa so bili dvoboji precej izenačeni, saj je skoraj prišlo do presenečenja v dvoboju med favorizirano ekipo Buttria in Triglava, ko so odločale zadnje krogle. Gledalci, ki jih je bilo na tribunah kar nekaj so lahko pozdravili odlične italijanske reprezentantke – sestre Caterina In Virginia Venturini in Barbara Zurini in slovenske Volčina Nina, Laura Škobrne,Ana Vorih,da omenim samo nekatere. Tudi tu niso rezultati nič zaostajali, naj omenim nekatere boljše Debevc Sonja (Triglav ) v natančnem zbijanju 18 , zmaga Eve Hervol  ( Triglav )v igri posamezno 13:1 ; Volčina Nina ( Krim ) 25 in Zurini Barbara ( Buttrio ) 24 igra v krog in Venturini Virginia 38 v hitrostnem zbijanju  in ne nazadnje trojka Škoberne - mama Mirellle in hčerki Laura in Nelly.

 

Pokazalo se je, da je to tekmovanje bodočnost ženskega balinanja, saj v tem tekmovanju nastopajo igralke svetovnega kalibra in ugleda in je s tem zagotovljena kvaliteta iger in napredek vseh igralk, saj nastopajo aktivne, potencialne in bivše reprezentantke.

Rezultati Ljubljana:

Buttrio : Krim 11:5

Triglav : Ruma 8:8

Buttrio : Triglav 10:6

Ruma : Krim 3: 13

Rezultati San Vendemiano:

Čavle : Komiža 11:5

Komiža : Kolektor 4;12

Florida : Čavle 4:12

Florida : Kolektor 6:10

Lestvica:

1. Čavle           23:9  +14   4

2. Kolektor      22:10 +12  4

3. Buttrio         21:11 +10  4

4. Krim            18:14 +4    2

5. Triglav         14:18 -4     1

6. Ruma           11:21 -10   0

7. Florida         10:22 -12   0

8. Komiža          9:23 -14   0

Liga se nadaljuje konec januarja prihodnje leto.

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije