LIBL - 3. in 4. kolo na Hrvaškem

Minuli vikend se je na Hrvaškem igralo drugo srečanje  oziroma 3. in 4. krog tega že uveljavljenega pa žal še vedno neuradnega tekmovanja.  Triglav in Krim sta potovala na otok Vis h Komiži, idrijski Kolektor pa je imel krajšo pot,  le  do Grobniškega polja v goste  Školi Boćanja  Čavle.

Komentarji na obeh koncih tekmovanja skozi oči neposrednih udeležencev:

Dean Klarič, trener  Čavle škola bočanja:

V nedeljo 29.01. v hladni dvorani na Grobniku so igralke vseh ekip pokazale maksimum in tudi reprezentantke iz vseh sodelujočih držav, za idrijski Kolektor sta nastopali Sara Jenčič in Polona Zule, za Dalmatinac iz Rume-Srbija Nataša Antonjak ,Ivana Šaić in Milica Kolundžija, italijanski Buttrio z sestrama Virginio in Catterino Venturini in Barbaro Zurini ter z občasno slovensko reprezentantko Heleno Ludvik  in gostitelji Čavle ŠB z sestrama Virginio in Carrolino Bajrić inTeo Čančarević.

Odlične igre so bile v igri v krog,kjer sta Sara Jenčič in Helena Ludvik odigrali napeto srečanje in se razšli z neodločenim rezultatom  20:20, na drugi strani pa je bila Nataša Antonjak boljša od Virginie Bajrić z 22:19. Velja pohvaliti  tudi rezultat Sare Jenčič v krog,  24 točk.

Prav tako so bile dobre igre tudi v igri posamezno, zlasti med Polono Zule, ki je bila dvakrat za las iob zmago , najprej z Barbaro Zurini 9: 8, nato pa še proti Iri Nimčević 11: 9.

Disciplina natančnega zbijanja je pokazala odlične rezultate predvsem Čavle ŠB, kjer so njihove igralke dosegle najboljše rezultate v obeh serijah, zelo zanimivo je bilo prvo, kjer Tea Čančarević zmagala na zadnji zadeti balin njenih nasprotnic  Antonjak (12) in Jenčič (16), v drugi seriji p je aplavz dobila 14-letna Dorothea Maršanić, ki je zmagala z obema nasprotnicama z rezultatom 16.

Izjemna predstava je uspela  Virginia Venturini v hitrostnem zbijanju, ko je zadela 37 krogel iz 45 poskusov, prijetno presenečenje pa je pripravila Peter Pivk Lukančič, ki je z zmago 28:26 premagala Virginio Bajrić  iz Čavle ŠB .

Predstava iger vseh igralcev je bila odlična, pri vseh ekipah je bil viden napredek tako v kakovosti ekip in  posameznikih in prepričan sem, da bomo kmalu slišali in videli v akciji nove zvezde v balinanju žensk.

Nataša Antonjak, ekipa Dalmatinac iz  Rume:

Po tekmah proti ekipam na Rijeki Čavle ŠB in Hrvaške in Butrio iz Italije, kljub obema porazoma  lahko rečem, da je ekipa  zadovoljna. Vsaka igralka si je prizadevala, da bi igrala najboljše ter tako zagotovila svojo najboljšo igro, ne glede na pomanjkanje usposabljanja in v zimskem času, ko ni tekmovanj. Na terenu je bilo veliko mladih konkurentov, reprezentantke, nosilke medalj s svetovnih in evropskih prvenstvih, kar je tudi dokaz o kakovosti te lige. Poleg tega, da se igra pozimi, je bila organizacija  odlična in je šlo vse tako kot je treba, za kar se vsem  še posebej zahvaljujemo. Za našo ekipo je LIBL  odlična priložnost, da s v čim večji meri ohranimo kontinuiteto igre in vsaj do neke mere omejujemo problem pomanjkanja objektov  ( dvoran ) in vremenskih razmer v Srbiji.

Miha Sodec, trener Krima

Prav tako so se zanimive in atraktivne igre odvijale na drugem srečanju nekoliko južneje v toplejših krajih. Kljub odsotnosti  Floride, smo odigrali načrtovano, ob tem pa še zaključili z prijateljskim srečanjem Krima z domačo ekipo. Same tekme kot je bilože rečeno so še enkrat več pokazale , da je LIBL polni zadetek za nadaljnji razvoj ženskega balinanja na teh prostorih.  Bilo je vsega, napetih tekem, preobratov, vrhunskih potez, na koncu pa lahko vseeno rečemo, da so bili gledalci zadovoljni z prikazanim.  Posebno bi pohvalil štafeto Volčina /Vorih in rezultat 40 zadetkov,  tudi Nininih 34 v hitrostnem je zelo spodbudnih.  Kljub odsotnosti več igralk našega kluba sem z prikazanim nadvse zadovoljen  in vesel napredka mladih Laure in Leje, sem pa zadovoljen z dejstvom, da smo številčno odsotnost  standardnih igralk rešili znotraj kluba.

Trener Vinko Sviličić (BK Komiža):

Turnirski način igranja mednarodne ženske lige LIBL  je poln zadetek, predvsem v tem zimskem času,, ko državne lige mirujejo. Škoda, ker v to ligo ni vključeno več ekip  ( vsaj 12 ).Tako v 3. in 4. kolu prikazana dobra igra vseh sodelujočih in so dosežena dva dobra rezultata in to v hitrostnem zbijanju Nine Volčina, ko je zadela 34 krogel , kot tudi v štafetnem zbijanju z soigralko Ano Vorih, ko sta zadeli 40 krogel.In na koncu , kar je najbolj pomembno je druženje ekip po tekmovanju in ustvarjanje novih prijateljstev.

Tako, to je nekaj komentarjev na LIBL ligo, ki se igar že peto sezono. Ponovno se odvijajo tekmovanja 18.2. in 19.2.2017. Vabljeni k ogledu in spremljanju rezultatov.

Rezultati in lestvica

Lestvica LIBL po 3. in 4. kolu

1.ČAVLE      49:15 +34  8
2.BUTTRIO   44:20 +24 8