LIBL - Ruma gostitelj v Šiški

Peto in šesto kolo se je igralo v Ljubljani ( Šiška ) in v Italiji ( Buttrio ), na obeh koncih so se odigrale zelo dobre in zanimive igre in tako imamo znane že tri ekipe, ki bodo  nastopale  v play offu. Te ekipe so Buttrio, Čavle in Krim, za četrto  vozovnico za play off pa se bosta borila Kolektor in Komiža. Liga LIBL je čedalje bolj zanimiva, kar dokazujejo tudi komentarji vodij in dober trening takrat, ko ni top sezone.LIBL je zakon!

V Ljubljani v dvorani Šiška je bil organizator BK Dalmatinac iz Rume. Srečanje je bilo kot vedno korektno in v slogu dobrega gostitelja izpeljano z ekipo Dražen in mama Rutar z ekipo.Prvič pa je tekmovanje sodil Miloš Nikolič. Medsebojne igre so bile kvalitetne in zanimive včasih tudi zelo izenačene in na visoki ravni balinarske lige. Spodaj je nekaj kratkih komentarjev, ki dokazujejo kako je bilo zanimivo:

Miha Sodec -Krim: po mojem mnenju so bile igre kvalitetne in zanimive ter izenačene, akr je dokazalo srečanje med Polono Zule in Lejo Vehovec ter tekma med dvojicama Komiže in Rume.

Presenetil me je osebni rekord 13-letne Rie Vojkovič , ki je dosegla v hitrostnem zbijanju 31 točk, v tej disciplini lahko pohvalim tudi Petro Pivk z 28 točkami. Prav tako pa 22 točk za Milico Kolunđija- Ruma, ki dosegla 22 točk, kar je glede na infrastrukturo v Srbiji lep dosežek. Nina Volčina je dosegla 32 točk, kar je že konstanta pri njej, v štafeti z Ano Vorih pa 36 točk.

Ne gre pozabiti še na sestri Škoberne- Neli in Lauro, ki sta tudi tokrat dvakrat slavile zmago v trojkah z soigralkama Mijo Borčnik in Mojco Dolenc. V natančnem zbijanju sta 2 zmagi zabeležili Škoberne Laura in Sara Jenčič.

V Italiji so potekala prav tako zanimiva srečanja, saj se je odigral derbi kola med ekipama Buttria in Čavle, kjer pa je predvsem veliko vlogo odigrala sreča ter skoncentriranost v ključnih trenutkih.

Dean Klarič-Čavle: Skupni rezultat v derbiju ne pove dejanskega stanja, saj se je igralo do zadnjih krogel, saj kljub temu, da smo dosegli eno zmago z Teo Čančarevič v natančnem zbijanju nismo igrali slabo. Zadovoljen sem, da smo se uvrstili na zaključni turnir četverice.

Brane Hervol- Triglav: Organizacija je bila dobra , prav tako moram pohvaliti zelo dobre igre in naj omenim nekaj rezultatov- rezultati v tekaških disciplinah so bili slabi, izjema je bial štafeta Buttria Venturini V.-Zurini, ki sta presegli 40 točk.Zelo dobri rezultati so bili doseženi v igri v krog, kjer je blestela članica Floride Basei Valentina, od Slovenk pa sta se izkazali Eva Hervol v igri posameznic in Sonja Debevc z igro v krog.

Rezultati :

Čavle : Triglav          13:3

Florida : Triglav        10:6

Čavle : Buttrio           2:14

Florida : Buttrio         7:9

Komiža : Krim           6:10

Kolektor : Krim         6:10

Ruma : Komiža          5:11

Kolektor :Ruma         14:2

Lestvica LIBL po 6. odigranih kolih:
1. BUTTRIO           67:29     +38    12
2. KRIM                  65:31     +34     10