LIBL - končan redni del

Podrobnosti

V nedeljo 12.marca 2017 se je v Ljubljani in Idriji igral zadnji 7.krog  5. mednarodne ženske lige. Na igriščih v Ljubljani se ni odločalo o ničemer saj sta bila finalist že znana – ekipa Krima in ŠB Čavle. V idriji pa je bila ekipa Buttria že finalist, odločalo pa se je o četrtem mestu med domačinkami Kolektorja in Komiže. Sama sem bila prisotna v Ljubljani kot sodnica in moram reči, da smo bili priča dobrim rezultatom, kar bodo tudi v nadaljevanju pokomentirali  trenerji posameznih moštev. Tako so se v finale, katerega datum še ni določen uvrstile ekipe Buttria, Čavle , Kolektor in Krim.

Rade Kljajić- trener BK Dalmatinac( Ruma ): Bilo nam je super, odlična organizacija, visok nivo sojenja in zadovoljen sem z igro mojih tekmovalk ter spremljanjem ostalih , ki so dosegle odlične rezultate. Veseli smo, da lahko tekmujemo v tej ligi. Se vidimo prihodnje leto.

Dean Klarić –trener ŠB Čavle : Zadnje kolo LIBL lige pred finalom je potekalo v sproščenem vzdušju,še pred pričetkom je bilo jasno , kdo se je uvrstil med četverico, vsaj v Ljubljani. Derbi je pripadel igralkam Krima. Tekma se je končala v korist domačink, ki so izkoristile domač teren in v dokaj solidni tekmi je Krim zmagal z 13: 3. Izpostaviti je treba rezultate Nine Volčina ( Krim ) , ki je v krogu nadigrala V.Bajrić z fantastičnih 28, odličnih 34 zadetkov v hitrostnem zbijanju. Zelo zanimivo in dobro tekmo sta odigrali C.Bajrić in L. Vehovec, ki sta si razdelili točke. Natančno zbijanje je ponudilo odlično predstavo T.Ćančarević, ki je z 20 zadetki pokazala, da je v formi v tej disciplini. Na koncu zahvala vsem ekipam, ki so letos nastopale v LIBL ligi in jih pozdravljam do naslednje sezone, ekipam, ki pa bodo nastopale v zaključku, pa želim veliko uspeha , dobrih rezultatov in fair playa.

Miha Sodec- trener Krima: Z moje strani – fantastična Nina Volčina-krog 28, 35 hitrostno in 39 z A.Vorih v štafeti. Dobra igra vseh domačink še posebno Laure Škoberne ki je za las zaostala za Teo Čančarevič v natančnem zbijanju  pri rezultatu 18:20, Leja Vehovec se je še enkrat več po začetnem zaostanku pobrala in na koncu osvojila točko v igri posameznic. V drugi tekmi dneva na Krimu so moja opažanja igra na nivoju V.Basei in C.Botteon iz ekipe Florida in da je ekipa iz Rume ne glede na netreniranju oziroma da so z treningi zunaj praktično na začetku, ustvarila soliden nastop, razen v tehničnih disciplinah. Nadi, Duci in Ljilji se pozna dolga odsotnost od krogel in kar nekaj  iger Rume je bilo izgubljenih v zadnjih obratih. Bi se  pa vprašal kako bi igrala ekipa Dalmatinca v kompletni postavi!

Vinko Svilčić –trener Komiže: V zadnjem kolu LIBL lige, ki je bil odigran v Idriji je bila domačin ekipa Kolektorja. Tekme so potekale v izenačenih igrah in je na koncu odločilo natačno in štafetno zbijanje. Dobre rezultate so dosegle: v hitrostnem zbijanju  Virginia Venturini z 33 zadetki,kakor tudi naša igralka Ria Vojković z 28 zadetki, ter Marta Marčelja in Sara Jenčič z 15 zadetki v natačnem zbijanju. Posebej velja pohvaliti  Petro Pivk Lukančič, ki je v hitrostnem zbijanju dosegla svoj najboljši rezultat 34 zadetkov in v hitrostnem zbijanju z Saro Jenčič 35 zadetkov. Pohvalil bi svojo ekipo , ki je v svojem prvem letu nastopanja dosegla odlično 5.mesto. V zadovoljstvo mi je, ker smo v klasičnih igrah bili dober nasprotnik ostalim ekipam. Posebno bi pohvalil Rio Vojković in Marto Marčelja, ki so najuspešnejše igralke v svojih disciplinah- R.Vojković  je zmagala v vseh igrah posamezno, a Marta Marčelja prav tako v vseh 6.igrah bližanja in zbijanja v krog.

Naj dodam še svoje mnenje , da se je LIBL liga odlično prijela in želimo si takega priznanja kot si zaslužimo, saj se že 5 let odvija povsem na prostovoljni bazi. Vidimo se na finalu, datum in kraj bosta še določena.

Rezultati:

 • Ruma :Florida 0:16         
 • Krim : Čavle 13:3
 • Triglav : Kolektor 6:10
 • Buttrio : Komiža 10:6

Lestvica po 7.krogu:

 1. Buttrio     77:35  +42   14
 2. Krim         78:34  +44   12
 3. Čavle        67: 45  +22   10
 4. Kolektor   63:49   +14    8
 5. Komiža      58 :54  +4      6
 6. Florida       43:69   -26   4
 7. Triglav        40:72  -32    1
 8. Ruma          22:90  -68     1
   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije