Slovenci navduševali v igri v krog

Peti krog italijanske Serie A je postregel z derbijem gigantov La Perosine in BRB Ivree, ki se je razpletel z zmago gostujoče zasedbe. Ponovno so imeli vidno vlogo tudi slovenski balinarji.

Veliki derbi najbolj zvenečih zasedb italijanske Serie A je navdušil polno dvorano v Perosi Argentini. Domači navijači so v uvodnem delu tekme pozdravili odlično predstavo Jureta Kozjeka v igri v krog, ki jo je okronal z zmago proti Danieleu Grossu s 27:23. Po izenačenem začetku je BRB Ivrea, ki je tudi tokrat zaigrala brez poškodovanega Davorja Janžiča, povedla z zmago v štafeti, v kateri je razpoloženi Aleš Borčnik zadel kar 30 krogel. Grosso se je Kozjeku maščeval v natančnem zbijanju, La Perosina pa je po zaslugi zmage Danielea Michelettija proti Alešu Borčniku v hitrostnem zbijanju s 47:42 v zadnji del tekme krenila z vodstvom. A jim to ni zadostovalo za zmago, saj je Grosso ugnal Kozjeka v igri posameznikov, domačini pa so slavili le v eni igri dvojic in BRB Ivrea je slavila s končnih 12:15.

Pomembne zmage v boju za najboljšo četverico sta se veselila Anže Petrič in Dejan Tonejc v dresu Borgoneseja na gostovanju pri Ferrieri. Tonejc je briljiral s 30 točkami v igri v krog ter bil uspešen tudi v natančnem zbijanju, Petrič pa je po slabšem nastopu štafete Borgnoseja slavil v hitrostnem zbijanju ter s tem potrdil zmago gostov še pred zadnjimi igrami.

Pontese je v domači dvorani moral priznati premoč Noventi, ki je z zmago skočila na vrh lestvice. Razigrani Jasmin Čaušević je za domačine pridno zbiral točke tako v igri dvojic kot igri posameznikov. Solidno predstavo je prikazal Erik Čeh, a je kljub 25 točkam v igri v krog in 17 točkam v natančnem zbijanju tako kot Jaka Kosirnik ostal praznih rok in mlada ekipa Ponteseja je morala priznati premoč tekmecem.

Zapisniki tekem: http://files.federbocce.it/filegare/generale_21008_5.pdf

Serie A, 5. krog: Ferriera - Borgonese 13:14, Gaglianico - Rosta 26:1, La Perosina - BRB Ivrea 12:15, Pontese - Noventa 10:17. Lestvica: Noventa, BRB Ivrea in La Perosina 8, Borgonese 6, Pontese in Gaglianico 4,  Ferriera 2, Rosta brez točk.