“Brzinci” na vrhunskem nivoju, Tonejc nadigral svetovnega prvaka

Sobotni šesti krog italijanske Serie A je prinesel odlične predstave slovenskih balinarjev in izjemnih 49 točk člana Gaglianica Maura Roggera v hitrostnem zbijanju.

Navijači BRB Ivree so dočakali povratek slovenskega reprezentata Davorja Janžiča, ki je bil skupaj z Alešem Borčnikom eden izmed najbolj zaslužnih za visoko domačo zmago proti zadnjeuvrščeni Rosti. Razigrani Janžič je slavil v igri posameznikov, nato pa zbral še 25 točk v natančnem zbijanju in potrdil, da je poškodba stvar preteklosti. Uspešna sobota je tudi za Borčnikom, ki je v štafetnem zbijanju zadel 27 krogel, v hitrostnem zbijanju pa s 47 točkami suvereno prišel do novega para točk.

BRB Ivrea je z zmago zadržala korak z vodilni Novento, ki je premagala Borgonese, za katerega je Dejan Tonejc odigral odlično tekmo. Po zmagi v trojki je slovenski reprezentant s 17 točkami slavil v natančnem zbijanju, za piko na i pa je v igri posameznikov z 11:0 premagal aktualnega svetovnega prvaka v tej disciplini, Hrvata Marina Ćubelo. S svojo igro je lahko zadovoljen tudi Anže Petrič, ki je v štafeti zadel 28 krogel, v “brzincu” pa slavil s 46 zadetki. A je bilo tudi to premalo za uspeh Borgoneseja, saj sta imela Tonejc in Petrič premalo pomoči s strani soigralcev.

Pri Noventi se je z 48 točkami v hitrostnem zbijanju izkazal Stefano Pegoraro, še točko več pa je obračunu proti La Perosini zbral izjemni Mauro Roggero, ki je z 49 zadetki izenačil najboljši rezultat v tej disciplini. V dresu poražencev je Jure Kozjek ob porazu v igri v krog zbral 23 točk, v zadnji igri posameznikov pa ob remiju ni uspel preprečiti slavja domačinov.

Odlično predstavo je na gostovanju pri Ferrieri prikazal mladi reprezentant Erik Čeh, ki je že s 27 točkami v igri v krog napovedal, da je v formi, kar je nato potrdil še z zmago v natančnem zbijanju. Svoj delež je k zmagi Ponteseja prispeval tudi izkušeni Jasmin Čaušević, ki je v drugi igri dvojic slavil v navezi z Marcom Ziraldom.

Zapisniki tekem: http://files.federbocce.it/filegare/generale_21008_6.pdf

Serie A, 6. krog: BRB Ivrea - Rosta 24:3, Ferriera - Pontese 11:16, Gaglianico - La Perosina 15:12, Noventa - Borgonese 19:8. Lestvica: Noventa in BRB Ivrea 10, La Perosina 8, Pontese, Gaglianico in Borgonese 6, Ferriera 2, Rosta brez točk.