Petrič in Tonejc čestitala Kozjeku

Po novoletnem premoru se je nadaljevalo tekmovanje tudi v italijanski Serie A. Slovenski balinarji so imeli ponovno zelo vidno vlogo.

Za slovenske ljubitelje balinanja je bil v italijanskem prvenstvu v soboto najbolj zanimiv obračun med La Perosino in Borgonesejem. V domači vrsti je bil zelo razpoložen Jure Kozjek, ki je naprej v slovenskem derbiju v igri v krog s 23:18 premagal reprezentančnega kolega Dejana Tonejca, v zaključku tekme pa prispeval še pomembno zmago v igri posameznikov. Tonejca poraz v krogu ni potrl, saj je nato v natančnem zbijanju zbral kar 32 točk ter bil uspešen tudi v igri posameznikov. Točke za Borgonese je prispeval tudi Anže Petrič v hitrostnem in štafetnem zbijanju, a to ni zadostovalo za uspeh gostov.

Vodilni položaj še naprej zaseda Noventa, ki je po pravi drami slavila pri Gaglianicu, mesto tik pod vrhom lestvice pa drži BRB Ivrea, ki je bila uspešna na gostovanju pri Ferrieri. Davor Janžič je bil suveren v igri posameznikov, medtem ko je Aleš Borčnik svoje delo z odliko opravil v obeh tekaških disciplinah. V boju za zaključni turnir dobro kaže tudi Ponteseju, ki je bil tudi brez pomoči Jasmina Čauševića suveren proti Rosti. Mladi reprezentant Erik Čeh je s 27 točkami slavil v igri v krog, Jaka Kosirnik pa je prispeval točke v prvi igri trojk.

Serie A, 8. krog: La Perosina - Borgonese 16:11, Ferriera - BRB Ivrea 7:20, Gaglianico - Noventa 13:14, Pontese - Rosta 21:6. Lestvica: Noventa in BRB Ivrea 14, La Perosina 12, Pontese 10, Gaglianico in Borgonese 6, Ferriera 2 in Rosta brez točk.

Zapisniki: http://files.federbocce.it/filegare/generale_21008_8.pdf

Video posnetek tekme Gaglianico - Noventa: https://www.youtube.com/watch?v=o5iIHB7Hb8o