Sprememba v vodstvu C.M.S.B.

Konec tedna je v Franciji potekala seja izvršnega odbora Svetovne konfederacije iger s kroglami C.M.S.B., ki jo bo po novem vodil predsednik Mednarodne balinarske zveze F.I.B., Frederic Ruis.

Konfederacija C.M.S.B. pod svojo streho združuje balinanje (F.I.B.), petanko (F.I.P.J.P.) in raffo (C.B.I), obenem pa vodi tekmovanja na Mediteranskih in Svetovnih igrah. Na mestu predsednika je Claudea Azema, ki sicer poveljuje Svetovni petankarski zvezi, nasledil predsednik Mednarodne balinarske zveze, Frederic Ruis.

Delegati so na zasedanju sprejeli predlog reform, tako da naj bi C.M.S.B., ki je priznana tudi s strani Mednarodnega olimpijskega komiteja ter ostalih najpomembnejših svetovnih športnih organizacij, v prihodnje sestavljale združene nacionalne mednarodne federacije, ki so priznane s strani nacionalnih olimpijskih komitejev oziroma pristojnih ministrstev za šport. Omenjene reforme bodo morale potrditi mednarodne federacije F.I.B., F.I.P.J.P. in C.B.I..