Na turnirjih v Alassiu bo zastopana tudi Slovenija

Italijanski Alassio bo v začetku aprila gostil tradicionalni balinarski spektakel Targa d'Oro, v okviru katerega bodo poleg tradicionalnega turnirja članskih četvork potekali še turnirji v igri dvojic v kategorijah U15, U18 in ženski konkurenci.

Italijanski Alassio bo tudi v letu 2020 domovanje številnih odmevnih balinarskih dogodkov. Na zadnji marčevski vikend bo tam potekal zaključni turnir italijanske Serie A, jeseni bo prizorišče svetovnega prvenstva za ženske, začetek aprila pa je že tradicionalno rezerviran za izjemno množičen turnir Targa d'Oro.

Na njem naj bi 4. in 5. aprila nastopilo kar 256 četvork, med katerimi bo skoraj vsa svetovna elita, vključno s številnimi slovenskimi balinarji. Zadnji rok za prijave je 29. marec, višina prijavnine za moški turnir pa je 80 evrov. Trenutno je prijavljenih že 87 ekip, vse informacije o turnirju lahko najdete na spletni povezavi: https://boccealassio.it/targa-doro/.

Organizatorji bodo pripravili tudi turnirje dvojic Targa Rosa za ženske (več na: https://boccealassio.it/regolamento-targa-rosa-2020/) ter Targa Junior v kategoriji dvojic U18 in U15 (več na: https://boccealassio.it/regolamento-targa-junior-2020/). Na Targa Rosa in Targa Junior bodo nastopile tudi slovenske reprezentančne selekcije, kar bo dobra priprava na pomembne reprezentančne nastope v nadaljevanju koledarskega leta.