Slovenci ponovno blesteli

Podrobnosti

Z zmago v derbiju italijanske Serie A si je BRB Ivrea praktično že zagotovila najboljše izhodišče na zaključnem turnirju najboljše četverice, ki bo na sporedu konec marca. V sobotnih obračunih so bili ponovno v ospredju slovenski balinarji.

Puške v koruzo v boju za četrto mesto dva kroga pred koncem rednega dela prvenstva še ni vrgel Borgonese, ki je bil v domači dvorani boljši od Ferriere. Po zdravstvenih težavah sta uspešno okrevala slovenska reprezentanta Dejan Tonejc in Anže Petrič, ki sta prispevala pomemben delež k zmagi domače zasedbe. Tonejc je bil s 23 točkami uspešen v igri v krog, v natančnem zbijanju je slavil z odličnimi 27 točkami, za piko na i pa je zmagal še v igri posameznikov. Razpoloženemu Petriču je skupaj Ortolanom spodrsnilo v štafetnem zbijanju, a je balinar iz Vipavske doline nato zablestel v hitrostnem zbijanju s 46 zadetki.

Kljub porazu proti Noventi mesto med najboljšo četverico še naprej zaseda Pontese. Jasmin Čaušević je nadaljeval z uspešnimi nastopi v igri v krog in v uvodnem delu tekme premagal Hrvata v domačem dresu Pera Ćubelo. V igri dvojic je bil skupaj z Ziraldom uspešen Jaka Kosirnik, odličen uvod Ponteseja pa je nato v trojki nadgradil še Erik Čeh. Slednji je bil manj uspešen v obeh tekaških disciplinah, vmes pa je Kosirnik z zmago v natančnem zbijanju ohranil možnosti gostov za popoln izplen. V izredno napeti končnici je Čaušević prišel do remija v igri posameznikov proti Ostanellu, a to ni zadostovalo za uspeh Ponteseja, ki je moral priznati tesen poraz.

Oči balinarskih sladokuscev so bili v soboto večinoma uprte v derbi najbolj zvenečih zasedb italijanskega prvenstva v Ivrei. Domači BRB je v pravi poslastici prišel do minimalne zmage proti La Perosini in zadržal prvo mesto, ki ga bo najverjetneje ohranil do zaključnega turnirja. V prvem delu tekme sta v igri v krog briljirala Daniele Grosso in Jure Kozjek, slovenski reprezentant pa je v izenačenem dvoboju s petimi točkami pri bližanju v zadnjem obratu strl odpor domačega aduta. Precej lažje delo je imel v igri posameznikov Davor Janžič, pred tehničnimi disciplinami pa je bil rezultat 4:4. 

Aleš Borčnik je skupaj z Emanuelejem Ferrerom v štafeti ponovno popeljal BRB Ivreo do vodstva, ki so ga domačini v natančnem zbijanju še povišali, po porazu Borčnika proti Leu Brniću v hitrostnem zbijanju pa je bil derbi ponovno odprt. V končnici je Janžič skupaj s Carlom Ballabenejem klonil v igri dvojic, Kozjek je bil tudi v igri posameznikov boljši od Grossa, zmaga pa je vendarle ostala doma, saj so domačini uspeli zadržati minimalno vodstvo v svojih rokah.

Posnetek tekme BRB Ivrea - La Perosina

Zapisniki tekem: http://files.federbocce.it/filegare/generale_21008_12.pdf

Serie A, 12. krog: Borgonese - Ferriera 16:11, Noventa - Pontese 14:13, BRB Ivrea - La Perosina 14:13, Rosta  - Gaglianico 9:18. Lestvica: BRB Ivrea 22, Noventa in La Perosina 18, Pontese in Gaglianico 12, Borgonese 10, Ferriera 4 in Rosta brez točk.--

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije