“V izjemni situaciji bomo morali sprejeti izjemne odločitve”

Podrobnosti

Predsednik Mednarodne balinarske zveze F.IB. Frédéric Ruis je v intervjuju za Facebook stran F.I.B pojasnil, kako se krovna balinarska organizacija spopada z aktualno problematiko in predstavil načrte za prihodnost.

“Trenutno živimo v neki novi situaciji in ravnati moramo odgovorno. Jasno je, da je trenutni zdravstveni položaj zaskrbljujoč. Sprašujemo se, kakšno bo prihodnost, s kakšnimi omejitvami bomo živeli, kako lahko zaščitimo naše športnike, trenerje, delegate, sodnike in organizatorje? Omenjena vprašanja se nanašajo na organizacijo in delovanje Mednarodne balinarske zveze. Delamo na različnih scenarijih za prihodnost. Vprašanj je veliko, vendar ostajam optimističen” je pojasnil Frédéric Ruis.

Prvi mož FIB se zaveda, da bo trenutni zdravstveni katastrofi sledila gospodarska kriza in šport ne bo prednostna naloga držav. Odgvororni bodo skušali zaščititi zdravje vseh članov balinarskih organizacij in se prilagoditi novim razmeram. “V izjemni situaciji bomo morali sprejeti izjemne odločitve,” meni Ruis.

Člani Izvršnega odbora FIB so sredi aprila izvedli videokonferenco ter sprejeli nekatere pomembne odločitve, v prihodnje pa si želijo še izboljšati raven medsedbojne komunikacije. “Videokonferenca je združila 15 ljudi in se izkazala kot odlično orodje za komunikacijo. Na ta način smo lahko hitro sprejeli določene odločutve. Delali bomo na tem, da z določenimi orodji še izboljšamo našo komunikacijo,” je odločen Ruis.

Odborniki so odločni, da realizirajo sklepe z zadnjega Kongresa FIB v turškem Mersinu, okrepijo vezi z nacionalnimi zvezami iz vseh cellin, kar bo pripomoglo k globalizaciji balinanja, obenem pa so se pogovarjali tudi o sestavi mednarodnega koledarja do leta 2025.

Ruis se je dotaknil tudi sprememb v Svetovni konfederaciji iger s kroglami CMSB, ki ji predseduje od februarja dalje. Še tesneje želi povezati vse igre s kroglami (balinanje, petanka, raffa, lawn bowls,…) in s soglasjem predsednikov ostalih federacij sestaviti nov statut v skladu z željami vseh vpletenih.

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije