Brez sprememb glede treningov in tekmovanj

Podrobnosti
Zaradi podaljšanja odlokov o omejitvi gibanja je še vedno nejasno, kdaj se bo lahko pričela nova superligaška sezona ter kdaj se bo nadaljevalo tekmovanje v državnih ligah za mlade. Klubi bodo o začetku oz. nadaljevanju tekmovanja pravočasno obveščeni.
 
 
Tekmovalna Komisija Balinarske zveze Slovenije je mnenja, da se vsa tekmovanja v sezoni 2020/2021 uskladi z epidemiološko situacijo oziroma z
navodili pristojnih organov. Na 5. seji Tekmovalne komisije BZS, 27.10.2020, je bil sprejet sklep, da se takoj, ko bo to mogoče, glede na trenutno epidemiološko situacijo, pripravi prenovljen koledar tekmovanj.
 
Ekipe superlige bodo o začetku tekmovanja v superligi za sezono 2020/21, obveščene najkasneje 14 dni pred predvidenim datumom začetka tekmovanja. Ravno tako bodo o nadaljevanju tekmovanja pravočasno obveščene tudi ekipe, ki tekmujejo v državnih ligah za mlade.
 

"Vlada je podaljšala večino odlokov o omejitvi gibanja, med izjemami pa ostaja vrhunski in poklicni šport, kot ga je opredelil vladni odlok o omejitvah športnih dejavnosti po drugi razglasitvi epidemije novega koronavirusa. Dovoljeni so treningi in tekmovanja vrhunskim športnikom, brez gledalcev, z omejitvami pa tudi rekreativnim," poroča Slovenska tiskovna agencija.To pomeni, da se zaenkrat lahko treningov udeležujejo zgolj kategorizirani balinarji s statusom športnika Svetovnega, Mednarodnega ali Perspektivnega razreda. 

Pri rekreativnem balinanju se je potrebno držati vseh aktualnih omejitev: "Športna gibalna dejavnost, rekreacija, je dovoljena, če so udeleženci člani istega gospodinjstva, z največ šestimi udeleženci ob ohranjanju trimetrske razdalje."

"Vsi udeleženci tekmovanj morajo imeti s seboj potrdila z izpolnjenimi podatki, tako kot vsi zaposleni, ki prehajajo občinske meje. Prosimo vse odgovorne v klubih in zvezah, da ravnajo odgovorno ter nadaljujejo z doslednim izpolnjevanjem ukrepov Nacionalnega inštituta za javno zdravje," je za STA pojasnil državni sekretar za šport Marjan Dolinšek.

Zapisnik: 5. seje Tekmovalne komisije Balinarske zveze Slovenije, ki je bila 27. 10. 2020 ob 20.30 preko video konference

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije