Balinar leta 2019 je Žan Sodec

Nagrada Balinar leta za največ zbranih točk v preteklem letu na domačih in mednarodnih tekmovanjih je pripadla članu ljubljanskega Krima in mlade reprezentance Žanu Sodcu.

V začetku decembra je Balinarska zveza Slovenije na prireditvi “Dan slovenskega balinanja” razdelila nagrade najboljšim posameznicam in posameznikom v letu 2019 v kategoriji do 14 let, pri mladincih in članicah. Pri najmlajših je šla nagrada v roke Ivi Guštin, pri mladincih Gašperju Povhu ter pri članicah Nini Volčina. Po zaključku prvega dela balinarske superlige je postalo jasno, da je v moški konkurenci slavil Žan Sodec.

Član ljubljanskega Krima in mlade reprezentance do 23 let je blestel tako v klubskem kot reprezentančnem dresu, v katerem je jeseni v italijanskem Alassiu na svetovnem prvenstvu osvojil bronasti odličji v natančnem zbijanju in igri dvojic. V dogovoru z dobitnikom priznanja in vodstvom ljubljanskega BŠK Krim bo predsednik Balinarske zveze Slovenije Primož Marinko prestižno priznanje predal 1. februarja na superligaškem obračunu med Krimom in sežansko Skalo.

>>>   Dosedanji balinarji leta   <<<