Moja reka si 2020

V letošnjem olimpijskem letu se Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez kot partner pridružuje projektu Moja reka si 2020. Gre za družbeno-odgovorni projekt spodbujanja čistilnih akcij in osveščanja o pomenu ohranjanja čistega okolja v Sloveniji, ki poteka na pobudo Coca-Cole v Sloveniji in v partnerstvu z OKS – ZŠZ, Slovensko turistično organizacijo in društvom Morigenos.  V okviru projekta poteka že peti nagradni natečaj za organizatorje čistilnih akcij.

Moja reka si 2020

Moja reka si 2020 izraža duh olimpizma, saj je spodbujanje ekološke ozaveščenosti eno od temeljnih načel olimpijskega gibanja.

Rok za spletno prijavo čistilne akcije na natečaj je 23. marec, prijavitelji pa lahko čistilne akcije izvedejo vse do 4. maja 2020. Prijava je brezplačna.

Najboljši trije organizatorji čistilnih akcij prejmejo finančne nagrade: zmagovalec 1.000 evrov za natečaja, drugi finalist 750 evrov in tretjeuvrščeni 500 evrov.

Več o projektu in pogojih sodelovanja pa preberite na spletnem mestu: https://si.coca-colahellenic.com/si/trajnostni-razvoj/moja-reka-si/domov/.

Novicam lahko sledite tudi na Facebooku: https://www.facebook.com/mojareka.si/.