Še naprej brez skupinskih treningov in tekmovanj

Podrobnosti

Vlada Republike Slovenije je sredini dopisni seji izdala novi odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih, ki dopušča nekatere športne aktivnosti posameznikov v svoji občini, med katerimi je tudi balinanje, vendar skupni treningi in tekmovanja še vedno niso dovoljeni.

Balinarska zveza Slovenije naproša tako rekreativne kot tekmovalne balinarke in balinarje, da se strogo držijo navodil pristojnih institucij, ki še vedno prepovedujejo druženja v večjih skupinah ter treninge in tekmovanja.

V navedenem odloku je med drugim navedeno:

"Posameznik, ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb, lahko na prostem oziroma odprtih javnih krajih v občini prebivališča, izvaja športno-rekreacijsko dejavnost individualnega značaja (npr. tek, kolesarjenje, golf, joga) ali izvaja takšno športno-rekreacijsko dejavnost, pri kateri ob običajnem izvajanju ni mogoč stik z drugimi posamezniki (npr. tenis, badminton, balinanje).

Če pri opravljanju svojih nalog vpoklican pripadnik Civilne zaščite naleti na kršitve iz tega odloka, ki jih ne more preprečiti oziroma prekiniti z opozorilom, o kršitvi nemudoma obvesti najbližjo postajo policije.”

Zavedajte se, da bodo lahko le ob strogem upoštevanju vseh navodil naša balinišča čim prej oživela.

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije