Poročilo s 5. korespondenčne seje Izvršnega odbora BZS

Člani Izvršnega odbora Balinarske zveze Slovenije so na aprilski 5. korespondečni seji obravnavali pestro paleto predlogov, ki bodo v prihodnje prinesli kar nekaj novosti v delu zveze in sistemu tekmovanj.

Zaradi epidemije koronavirusa je aprilska seja Izvršnega odbora potekala korespondenčno, predsednik BZS Primož Marinko ter predsedniki komisij pa so bili članom Izvršnega odbora za vsa pojasnila na voljo tudi preko spletne konference.

Izvršni odbor se je seznanil s trenutnim finančnim stanjem zveze ter predlogi za spremembo koledarja ligaških tekmovanj in državnih prvenstev, ki bo odvisen od sprostitve ukrepov v povezavi s koronavirusom.

Na predlog predsednika BZS Primoža Marinka je Izvršni odbor podaljšal sodelovanje s selektorjem ženske reprezentance Miho Sodcem in selektorjem mladih reprezentanc Antonom Kosarjem ter potrdil razpis za selektorja moške članske izbrane vrste.

Na dnevnem redu je bilo tudi delo Komisije za mladino, od katere se pričakuje aktivnejše delovanja, obravnavane pa so bile tudi spremembe Registracijskega pravilnika ter sistema pokalnega tekmovanja in točkovanja za nagrado Balinar leta. Izvršni odbor je sprejel večino predlogov Sodniške komisije ter potrdil sestavo organizacijskega odbora Evropskega prvenstva v balinanju za ženske Ljubljana 2020, ki ga bo vodil Samo Vehovec.

Člani Izvršnega odbora so se seznanili z Etičnim kodeksom Mednarodne balinarske zveze FIB in sprejeli Interni kodeks BZS ter se seznanili z aktivnostmi na področju antidoping izobraževanja. Naslednja redna seja Izvršnega odbora bo na sporedu takoj, ko bodo razmere to omogočale, vodstvo BZS pa si želi čim prej izpeljati tudi redno Skupščino.

>>>   Zapisnik 5. korespondenčne seje Izvršnega odbora Balinarske zveze Slovenije   <<<