Obvestilo OKS

Obvestilo Olimpijskega komiteja Slovenije

V povezavi s sproščanjem ukrepov glede vadbe oziroma treningov športnikov ter tudi ostalih organiziranih športnih aktivnosti Vam sporočamo aktualno stanje:
- Vlada RS je po včerajšnji seji, 29.4., najavila sprostitev omejitev za vadbe oziroma treninge (mogoče tudi za določena tekmovanja), govorili so o načrtu postopnega odpiranja;
Vlada RS včeraj še ni sprejela konkretnih določil ali navodil glede sprostitve ukrepov za izvajanje treningov oziroma organiziranih oblik vadbe za registrirane športnike;
- Predvidoma bo Vlada RS obravnavala konkretna določila glede sprostitve omejitev za treninge prihodnji teden, mogoče že v ponedeljek 4.5.;
- Pred sejo Vlade RS prihodnji teden bo, na podlagi posredovanih predlogov priporočil, NIJZ obravnaval in pripravil ustrezna priporočila za upravnike objektov ter uporabnike oziroma udeležence vadbe;
- Trenutno posameznik lahko, ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb, na prostem oziroma odprtih javnih krajih, izvaja športno-rekreacijsko dejavnost individualnega značaja ali izvaja takšno športno-rekreacijsko dejavnost, pri kateri ob običajnem izvajanju ni mogoč stik z drugimi posamezniki --> razlika od prej veljavnega odloka je, da športna dejavnost ni omejena na občino stalnega prebivališča, ostalo pa je vse isto.

Pristojna ministrica dr. Simona Kustec je v četrtek zvečer v izjavi za medije potrdila, da Vlada RS sprošča tudi ukrepe na področju tekmovalnega športa, prvi treningi pa naj bi se začeli že 4. maja.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo v sodelovanju z NIJZ, Olimpijskim komitejem Slovenije in panožnimi športnimi zvezami v kratkem določilo okvire za izvedbo treningov in tekmovanj, predvsem kar se tiče prisotnosti gledalcev in zdravstvenih smernic za akterje v športnih arenah in športne delavce.
O vseh novih uradnih informacijah boste obveščeni na spletni strani Balinarske zveze Slovenije, še vedno pa je v veljavi odlok o prepovedi skupnih treningov in tekmovanj.