Znan novi selektor moške članske reprezentance

Izvršni odbor Balinarske zveze Slovenije je na nedeljski seji za novega selektorja moške članske reprezentance potrdil dolgoletnega člana izbrane vrste Davorja Janžiča.

Slovensko moško balinarsko reprezentanco je v zadnjem odbobju uspešno vodil Aleš Škoberne, ki je s položaja sestopil v lanskih poletnih mesecih. Na novemberskem svetovnem prvenstvu v Turčiji je zasedbo kot vršilec dolžnosti vodil selektor mladih reprezentanc Anton Kosar, vodstvo Balinarske zveze Slovenije pa je aprila objavilo razpis na katerega se je prijavilo pet kandidatov.

Izvršni odbor je na odgovorno funkcijo z mandatom do konca leta 2021 imenoval Davorja Janžiča, ki sodi med najuspešnejše svetovne balinarje. Po kopici osvojenih odličij na mladinskih svetovnih prvenstvih je novi slovenski selektor v članski konkurenci od leta 2005 dalje na svetovnih prvenstvih osvojil po tri zlate in dve srebrni medalji v igri dvojic ter po dve zlati in srebrni medalji v natančnem zbijanju. Na evropskih prvenstvih je Janžič osvojil tri zlate in dve bronasti medalji v igri dvojic, zlato, dve srebrni in eno bronasto medaljo v natančnem zbijanju ter naslov evropskega prvaka v igri v krog.

Pred 39-letnikom, ki je svojo balinarsko pot pričel pri škofjeloški Trati, trenutno pa je še vedno aktiven igralce pri italijanskem serie A ligašu BRB Ivrei iz okolice Torina, je velik izziv. Naslednik nekdanjih selektorjev Darka Guština, Pavleta Švare, Aleša Škoberneta in Antona Kosarja in dobitnik Bloudkovega priznanja za leto 2010, ki je tako uradno zaključil igralsko reprezentančno kariero, ima jasno vizijo: “Vesel sem, da sem ostal vpet v reprezentančno zgodbo. Potrudil sem bom po najboljših močeh, da bom reprezentanco vodil do takšnih uspehov kot so bili doslej. Načrtujem, da bi kmalu preveril pripravljenost širšega izbora potencialnih reprezentantov. V kratkem bomo zavihali rokave.”