Izvršni odbor sprejel pomembne odločitve

Podrobnosti
Izvršni odbor Balinarske zveze Slovenije je na 4. seji, 28. junija 2020, sprejel kar nekaj pomembnih odločitev ter poslal v potrditev zboru članov Balinarske zveze Slovenije prenovljene verzije številnih pravilnikov.
 
 
Kot pomoč klubom se Balinarska zveza Slovenije odpoveduje plačilu kotizacije za sezono 2020/21, določena je višina nagrad za klube in prestopni rok, nov sistem pokalnega tekmovanja in izbor za nagrado Balinar leta ter Pravila o kaznovanju igralcev, Pravila o licenciranju strokovnih delavcev in Pravila s programi usposabljanja strokovnih delavce. Izvršni odbor Balinarske zveze Slovenije je za selektorja moške članske reprezentance izbral Davorja Janžiča.
 
Brez plačila kotizacije za sezono 2020/21

Balinarska zveza Slovenije je bila tekom prekinitve prvenstva zaradi koronavirusa vseskozi v konktaktu s klubi. Zavedamo se, da se nahajajo v težavnem položaju. BZS je med državnimi ligaši izvedla anketo in pridobila določene podatke glede predvidene finančne izgube zaradi epidemije koronavirusa. Pri odločanju o nadaljevanju oz. prekinitvi tekmovanj v državnih ligah smo imeli v mislih dejstvo, da bi klubi 1. lige - članice, 1. lige ter 2. lige - vzhod in 2. lige - zahod ob igranju večjega števila tekem brez prisotnosti gledalcev ter zaprtih gostinskih obratih ob organizaciji tekme (sodniški stroški, potovanja, pogostitve) utrpeli finančni primanjkljaj v višini cca 1000 evrov. 

Kot pomoč klubom, ki so zaradi prekinitve tekmovanja utrpeli finančno škodo je izvršni odbor sprejel sklep, da se BZS odpove kotizaciji za državne ligaše za sezono 2020/21.
 
Določena višina nagrad najboljšim klubom
 
V skladu s sklepom Izvršnega odbora so bili klubi, ki so Slovenijo zastopali v evropskem pokalu, deležni povračila stroškov: državni prvak v moški konkurenci 2500 evrov, državni podprvak v moški konkurenci 1500 evrov, državne prvakinje v ženski konkurenci 1500 evrov, prvak 1. lige za nastop v evropskem pokalu C2 500evrov. 
 
Zaradi možnosti, da bo evropski klubski pokal v letošnji sezoni odpadel,je izvršni odbor sprejel sistem izplačila nagrad klubom, po katerem bodo klubi v prihodnje nagrajeni za tekmovalne dosežke in ne bodo deležni samo povračila stroškov za nastop v evropskem pokalu. S tem bodo klubi deležni določenega finančnega zneska tudi v primeru, ko evropski pokal ne bo izpeljan, kar po prejšnjem sistemu ne bi bilo mogoče izvesti.
 
Klubskemu državnemu prvaku v moški konkurenci pripada nagrada v višini 1000 evrov + participacija v višini 1500 evrov v primeru nastopa v evropskem pokalu. Podprvaku v moški konkurenci pripada nagrada v višini 500 evrov + participacija v višini 1000 evrov v primeru nastopa v evropskem pokalu.

Klubskim državnim prvakinjam v ženski konkurenci pripada nagrada v višini 500 evrov + participacija v višini 1000 evrov v primeru nastopa v evropskem pokalu. Prvaku 1. lige pripada participacija v višini 500 evrov v primeru nastopa v evropskem pokalu.
 
   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije