Pojasnilo glede potrebe po pozitivnem mnenju NIJZ

Podrobnosti
Pojasnilo MIZŠ glede potrebe po pozitivnem mnenju NIJZ
 
Olimpijski komite Slovenije je pridobil pojasnilo MIZŠ ob sprejetju Odloka o izvajanju programov športnih tekmovanj in treningov o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Slovenij z dne 8. 10. 2020.
 
Razlaga Odloka za potrebe izvajanja programov športnih tekmovanj in treningov.
 
“Programi športnih tekmovanj in treningi, povezani z udeležbo na športnih tekmovanjih sodijo med oblike zbiranja, za katera se zakon, ki ureja javna zbiranja ne uporablja, če niso organizirani kot javne prireditve. V tem primeru je na teh programih dovoljeno zbiranje več kot 10 oseb in največ 500 oseb.
 
Za izvedbo športnih tekmovanj in treningov, povezanih z udeležbo na športnih tekmovanjih, organizator NE POTREBUJE POZITIVNEGA MNENJA NIJZ, pod naslednjimi pogoji:
 
- da organizator zagotavljan minimalno varnostno razdaljo med ljudmi ob smiselnem upoštevanju vseh higienskih navodil oziroma priporočil NIJZ, ki os objavljena na spletnih straneh NIJZ,
- da med izvedbo programa ni zagotovljene strežbe oziroma pogostitve s hrano,
- da ni prisotnih gledalcev oz. da je program zaprt za javnost.
 
V kolikor organizator programa športnih tekmovanj želi omogočiti spremljaje tekekme s strani gledalcev, POTREBUJE TUDI POZITIVNO MNENJE NIJZ.”
 
   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije