Balinarska liga prijateljstva

V Varstveno delovnem centru Koper, v enoti Sežana, so vključene odrasle osebe z motnjo v duševnem razvoju. Pogosto se že prirojeni ali v mladosti pridobljeni invalidnosti pridružijo tudi težave v duševnem zdravju, zato stremimo k sodelovanju z institucijami ali društvi, ki pokrivajo tudi takšno populacijo. Naši uporabniki že desetletja trenirajo balinanje in sodelujejo na igrah Specialne olimpiade Slovenije (SOS igre), vendar pa smo želeli tekmovanja nadgraditi, saj v SOS igrah lahko sodelujejo le osebe z motnjo v duševnem razvoju.  Balinarska liga prijateljstva pomeni združevanje oseb s posebnimi potrebami in nadgradnjo dosedanjih tekmovanj. Naše vodilo je približevanje normalizaciji, socializacija in vključevanje v običajno okolje, katerega del so tudi osebe s posebnimi potrebami.  S podporo Balinarske zveze Slovenije želimo naše cilje še bolj poudariti.

TRENUTNA LIGAŠKA LESTVICA